עוגת ג'לי תות נוסטלגיתהעוגה שלפניכם, עם בסיס הטורט, הקצפת, התותים הטריים והג'לי, פעם הייתה חלק משגרת האפייה של המון בתים בישראל. אם גם אתכם היא מכה בעילפון רגעי, נוסטלגיה קשה וחשק עז, כנראה שאין לכם ברירה אלא להכין אותה
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 15/02/24 06:57
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לטורט (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים טורט: מחממים תנור ל-175 מעלות, חום סטטי. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. 2 מקציפים את הביצים עם הסוכר במיקסר כמה דקות, עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים שמן בזרם דק, תמצית וניל ואז את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים קלות רק עד איחוד. 3 מעבירים את בלילת הטורט לתבנית, מיישרים מעט עם גב של כף ואופים כ-40 דקות או עד הזהבה. בזמן הזה אסור לפתוח את התנור. 4 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן. מעבירים מסביב לעוגה סכין או פאלטה קטנה כדי לשחרר אותה מעט מהדפנות. 5 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. משטחים את הקצפת על הטורט בשכבה אחידה וחלקה. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 5 שעות או לשעתיים במקפיא. 6 מסדרים את התותים על הקצפת. 7 מכינים את הג'לי לפי ההוראות על האריזה. מוזגים בזהירות מעל התותים ומעבירים להתייצבות מלאה בקירור למשך 4 שעות לפחות. לבלוג של עדי - עדיקוש בבסיס כל היופי הזה יש עוגת טורט | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** העוגה נשמרת במקרר בקופסה אטומה במשך כ-4 ימים. |