אלפחורס כשרות לפסחכל כך אנחנו אוהבים עוגיות אלפחורס, שהמחשבה לוותר עליהן בפסח גרמה לנו לעצב אמיתי. אז מזל שיש לנו את עדיקוש, שפיצחה לנו את המתכון הכשלפי המושלם לאלפחורס בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לבצק (25 עוגיות):
למילוי וציפוי:
אופן ההכנה:1 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצים והווניל וממשיכים בפעילות המיקסר עד שהחומרים מתאחדים. 2 מוסיפים קורנפלור, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק אחיד חלק ומעט דביק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר בין חצי שעה לשעה. 3 מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי. 4 מקמחים את משטח העבודה בקמח תפוחי אדמה ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ. 5 קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6 אופים את העוגיות כ-10 דקות (הן אמורות להישאר לבנות), ומצננים. אחרי צינון מוחלט משחררים את העוגיות מנייר האפייה. 7 מעבירים ריבת חלב לשקית זילוף ומזלפים על מחצית מהעוגיות. מכסים במחצית השנייה, לצורת סנדוויץ'. 8 מגלגלים את העוגיות בקוקוס טחון ושומרים במקרר. אלפחורס לפסח | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, makoלבלוג של עדי - עדיקוש |