המצרכים :לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי. 2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר, עד לקבלת מרקם של ממרח. 3 מגרדים את צידי הקערה ומוסיפים את הביצים. ממשיכים לערבב עד איחוד מלא. 4 מגרדים שוב את הצדדים והתחתית כדי לוודא שאין שאריות לא מעורבבות, ומוסיפים את הקמח. 5 מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ ומערבבים רק עד איחוד. חשוב לוודא שכל החמאה התאחדה לתערובת ולא נשארה בתחתית. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מיישרים את החלק העליון ואופים 50-55 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה סוכר ומיץ לימון. מוודאים שלא נשאר סוכר בתחתית, מערבבים ומניחים בצד. 8 מוזגים את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מניחים לצינון של שעתיים לפחות. 9 מחלצים מהתבנית ומגישים. אפשר לקשט באבקת סוכר ו/או מעט קליפת לימון מגוררת. עוגת לימון | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל לבלוג של עדי - עדיקוש והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי ** העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. |