עוגת פרג בחושה בלי להסתבך בכללאחרי שבוע של התחפרות, כל מה שמתחשק לנו לעשות לטובת קינוח לסופ"ש זה לערבב כמה מצרכים ולזרוק לתנור. אחר כך, עם התה של אחר הצהריים, נבין איזו בחירה מעולה עשינו
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי. 2 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, פרג, קוקוס ואבקת אפייה. 3 בקערה נוספת טורפים ביצים, שמן ושמנת מתוקה עד איחוד. 4 מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים תוך כדי ערבוב, וטורפים עד איחוד. 5 משמנים תבניות היטב (או מרפדים בנייר אפייה), מוזגים פנימה את הבלילה ואופים 40 דקות, או עד הזהבה. העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע או כשקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. 6 מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. עוגת פרג בחושה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר כ-4 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ** לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או במיץ תפוזים. |