המצרכים :לבצק (3 רולדות):
למילוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקורט מלח. אחרי שמתקבלים פירורים מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים, ומערבבים עד לקבלת בצק חלק, אחיד ודביק. מחלצים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים מקרר למשך שעתיים או לילה. 2 מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה. מוסיפים לשוקולד המומס את הקורנפלקס הגרוס וממש מעט מלח (אל תוותרו עליו) ומערבבים היטב. 3כשהבצק מוכן אותו מחלקים ל-3. 4מקמחים קלות נייר אפייה, מניחים כדור בצק ומקמחים אותו גם מלמעלה (אפשר גם לכסות בנייר אפייה נוסף). מרדדים את הבצק בעדינות למלבן דק. אם מרגישים שהבצק נדבק למערוך מקמחים עוד (ואם מכזים בעוד נייר אפייה - מסירים בזהירות את נייר אפייה העליון). המגולגלות של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל 5 מורחים לאורך הבצק שליש מתערובת השוקולד הלבן ומתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה (אפשר גם עם הידיים אם מעדיפים): מרימים את הקצוות של ניר האפייה וכל פעם דוחפים קצת קדימה עד שמקבלים רולדה. 6 גוזרים את קצוות נייר האפייה, מרימים את הרולדה בעדינות ביחד עם נייר האפייה ומכניסים אותה להקפאה כ-10 דקות. חוזרים על הפעולה שאר הבצק. 7 מחממים תנור ל-175 מעלות. 8 מקמחים קלות סכין חדה, חורצים (חצי עומק, לא עד הסוף) מעל הרולדה לפי הרוחב שבו רוצים את העוגיות ואופים 20-25 דקות או עד שהרולדה מזהיבה. 9 ממתינים לצינון מלא, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לעוגיות לפי הסימונים. מגולגלות של עדיקוש - אפשר פרווה ואפשר חלבי | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בנטורינה, את שמן הקנולה בשמן וקוקס ולהשתמש כמובן בשוקולד לבן פרווה. לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |