המצרכים :ל-4 חלות בינוניות/2 חלות גדולות:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבל על מהירות נמוכה. מוסיפים בזרם דק את השמן קנולה והמים. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המלח. לשים את הבצק כ- 10 דקות לפחות על מהירות בינונית- איטית. 2 לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח, בערך כשעה. 3 מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ומחלקים ל-4 חלקים (כל חלק יהפוך לחלה. אפשר גם להכין 2 חלות גדולות). מתחילים עם חלק אחד ואת יתר החלקים מניחים בצד ומכסים כדי למנוע התייבשות. חלת השוקולד של עדיקוש מקרוב | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל4 בוחרים את מספר הרצועות של החלה: אפשר 3 רצועות, 4 רצועות, 6 וכדומה (בתמונה ניתן לראות חלה שנקלעה מ-4 רצועות). מחלקים את הבצק למספר הרצועות הרצוי, ומרדדים כל רצועה למלבן. מורחים שכבת נוטלה (או כל ממרח אחר שארוצים), מעליה מפזרים שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומגלגלים לרולדה. מניחים בצד על משטח מקומח עד ששאר הרצועות מוכנות. 5 קולעים מהרולדות חלה, וממשיכים באותו אופן עם שאר רצועות הבצק כך שיווצרו לנו בסופו של דבר 2/4 חלות. 6 מניחים את החלות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה, בחורף זה עשוי לקחת קצת יותר זמן). 7 מחממים תנור ל- 175 מעלות על תכנית טורבו. 8 לאחר ההתפחה מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה מלאה של החלות. 2 חלות שוקולד ענקיות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל9 מוציאים מהתנור, מצננים ואוכלים! לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |