המצרכים :ל-30-40 יחידות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים. 2 מתחילים ללוש ומוסיפים בזרם דק את המים והערק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש, בסך הכל 10 דקות (אם לשים בידיים אז קצת יותר). 3 מערבבים את הבצק בתנועות סיבוביות עם היד ומוודאים שכל הקמח מתחתית המיקסר נטמע בבצק. 4 משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח, כשעתיים. 5 מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת אגרוף, לשים אותו מעט ביד ומכסים להתפחה שנייה, בין 45 דקות לשעה בחורף. 6 בזמן הזה מחממים שמן לטיגון. הטמפרטורה צריכה להיות בין 160 ל-170 מעלות. 7 כשהבצק מכפיל את נפחו מכינים קערה עם שמן לידיים וקערה עם סוכר דק לטבילה אחרי הטיגון. 8 טובלים את הידיים בקערת השמן, בוצעים חתיכת בצק ובעזרת האצבעות יוצרים חור קטן. מסובבים את הבצק ומרחיבים את החור בבצק. מכניסים בזהירות רבה לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מעבירים לקערת הסוכר ומגלגלים לציפוי מלא. ממשיכים כך עם כל הבצק, בנגלות. 9 מגישים חמים. ספינג' אוורירי של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש וזה הספינג' של ארז קומרוסקי חג שמח ושקט! |