עוגיות מרוקאיות - עם ובלי מכונהזה שקוראים להן עוגיות מכונה לא באמת אומר שחייבים מכונה בשביל להכין אותן. אם יש לכם שק זילוף זה הזמן להוציא אותו מהארון, וגם אם אין - יש פתרון פשוט. טעימות, קלות להכנה ונוסטלגיות, כל כך נוסטלגיות
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 10/10/24 06:12
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי. 2 מעבדים בקערה את כל המרכיבים לקבלת בצק (אפשר בידיים ואפשר במיקסר עם וו גיטרה). מכסים ומניחים בצד ל-20 דקות. 3 מכניסים את הבצק למכונה ייעודית או למטחנת בשר עם מסננת מתאימה ויוצרים עוגיות ארוכות. מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 4 אופים כ-15 דקות או עד הזהבה מלאה. מוציאים את העוגיות מאפייה ומצננים. לבלוג של עדי - עדיקוש עוגיות מרוקאיות. אפשר עם מכונה, אפשר בלי | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה למשך שבוע. ** אין לכם מכונה ולא מטחנת בשר? אפשר לזלף את העוגיות על נייר האפייה בעזרת שקית זילוף עם צנתר רחב יחסית. ** אין גם שקית זילוף? רדדו את הבצק בין שני ניירות אפייה (אפילו לא צריך לשמן), וחתכו אותו בסכין. הטעם אותו טעם. ** הכמות מספיקה לכ-5 תבניות של התנור. |