המצרכים :
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-190 מעלות על תכנית טורבו. 2 פורסים את הבצק גבי משטח העבודה (אם רוצים - משאירים את הניילון או נייר כדי שיהיה נוח לגלגל בהמשך). 3 מורחים על הבצק רסק עגבניות, מפזרים אורגנו, מעליו מפזרים את הגבינה ומעליה תוספות שאוהבים: זיתים, תירס, פטריות וכו'. 4 מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב לצורת רולדה ופורסים לצורת שבלולים/שושנים. 5 מניחים את שבלולי הבורקס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כרית כף היד מועכים אותם מעט (זה יעזור להם לא להתעוות). 6 מברישים את כל הבורקס בביצה, מקשטים עם שומשום (לא חובה) ומכניסים לאפייה בתנור כ-25 דקות או עד הזהבה מלאה של הבצק. מצננים קצת וזוללים. בורקס פיצה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש *הבורקסים נשמרים במיטבם ביום ההכנה. |