המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות. 2 טורפים בקערה ביצים, סוכרים, שמן ורוויון. 3 מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וקורט מלח וטורפים היטב. לפני הקירור | צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל4 מוסיפים בזהירות את המים הרותחים עם הקפה בזרם דק ותוך כדי טריפה במטרפה. 5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 6 מוציאים את העוגה מאפייה ומכינים את הגנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים אחרי כל פולס. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה. 7שופכים את הגנאש על העוגת ומניחים בצד לצינון מלא של לפחות כשעתיים (או פרק זמן קצר יותר במקרר). עוגת שוקולד קלה ועסיסית - פרוסה | צילום: עדי קלינהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים ובטמפרטורת החדר כ-3 ימים. |