המצרכים :לקלתית (תבנית פאי בקוטר 22):
לקרם לימון:
למרנג:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. 2 מעבירים את הבצק למקרר לשעה. 3 מחממים תנור ל-175 מעלות. 4 מניחים את הבצק המקורר על נייר אפייה ומרדדים לעובי 5 מ"מ. מעבירים לתבנית הפאי ומהדקים. 5 דוקרים את תחתית הפאי במזלג ומכסים בנייר אפייה. מפזרים על נייר האפייה שעועית, חומוס או משקולות ייעודיות לאפייה ואופים 20 דקות. 6 מסירים בזהירות את נייר האפייה עם המשקולות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, או עד הזהבה. מניחים בצד לצינון. 7 מכינים קרם לימון: טורפים היטב בקלחת מיץ לימון, סוכר, ביצים וחלמון. מניחים מעל להבה נמוכה ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך ועדין (כמו פטיסייר). מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה רחבה. 8 מוסיפים את החמאה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק. אם אין בלנדר מוט משתמשים במטרפה. 9 משטחים את הקרם על הקלתית האפויה ומיישרים בעזרת פלטה. מעבירים לקירור ל-3 שעות לפחות. 10 ממשיכים עם המרנג: מחממים סיר עם מים על הכיריים. כשהמים רותחים שמים בקערה נקייה חלבונים וסוכר ומערבבים מעט. מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים הרותחים, מבלי שהיא תיגע במים (בן מארי), ומערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה. 11 מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים עם וו בלון במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד לקבלת קציפה יציבה ומבריקה. 12 מעבירים את המרנג לטארט ומעצבים באופן חופשי. שורפים בעזרת ברנר ומעבירים לצלחת הגשה. יפיוף | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל פרוסה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** הטארט יישמר במקרר 3-4 ימים. |