1 חוצים את הכרוב לאורך. בעזרת סכין גדולה ללחם (משוננת) פורסים לרצועות דקיקות. נפטרים מהליבה.
2 מעבירים את הכרוב למסננת פסטה גדולה, מתבלים במלח הדק והגס ומערבבים היטב.
3 משהים שעתיים-שלוש, עד שרואים שנפח הכרוב הצטמק בחצי.
4 שוטפים את הכרוב היטב במים קרים כדי להיפטר מהמלח, ומייבשים על מגבת (אם יש לכם מייבש חסה לסלט - זה הכלי היעיל ביותר למשימה).
5 מעבירים לקערה יחד עם הגזר המגורר והשומשום הקלוי.
6 בקערה אחרת מערבבים את המיונז עם מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם.
7 מערבבים את הרוטב עם הכרוב והגזר ומגישים.
שדרוגים ועוד רעיונות:
* המתכון המובא כאן הוא הכי בסיסי שיש. תרגישו חופשי לשדרג אותו עם גרגרי תירס מבושלים, כוסברה קצוצה, שמיר קצוץ, חופן חמוציות מיובשות, אגוזי מלך, קשיו או פקאן סיני, רצועות פלפלים, אפונה קפואה מבושלת, עירית ו/או בצל ירוק קצוצים ועוד ועוד.
* חלק מהמיונז ניתן להחליף ביוגורט או רוויון, לסלט יותר חמצמץ.
* לסלט כרוב אסייתי מערבבים את עלי הכרוב המוכנים (משלב 4) עם פלפל אחד, חתוך לרצועות, ½ צרור כוסברה, קצוץ דק, חופן קטן עגבניות שרי חצויות ורוטב שמורכב מ: 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ אורז, 2 כפות סילאן, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, ½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר ו-1/3 כוס שמן רגיל ששמתם בצנצנת וערבבתם היטב.
לבלוג של עז תלם
>> כל המתכונים ליום העצמאות
>> בשבוע שעבר הכנו מוקפץ צמחוני מנצח