קציצות במנגולד עם אפונה ולימוןהנה לכם קציצות ברוטב שכל מי שטועם אוהב - ולא ברור אם זה בזכות האפונה, החמצמצות של הלימון ברוטב או המרקם העסיסי-שאין-דברים-כאלה, שמוסיף הבצל המבושל. שווה
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 03/08/10 10:43
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הקציצות: שמים את הבצל הקלוף במיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 12 דקות או עד שהוא מתרכך לגמרי. נותנים לו להתקרר ואז קוצצים דק. שמים בקערה (אל תוותרו על השלב הזה - הבצל המבושל הופך את הקציצות לעסיסיות ורכות במיוחד). 2 מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים מעט את התערובת. 3 מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש. חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון. 4 אם רוצים, ניתן להזהיב את הקציצות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד להתקרר. אם לא רוצים, אפשר להפיל את הקציצות ישירות לרוטב. 5 מכינים את הרוטב: מפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים של עלי המנגולד. את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס”מ בערך. 6 מאדים בסיר עם מעט שמן זית את קוביות הבצל, גבעולי המנגולד, השום, הכורכום וזרעי הכוסברה תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. 7 מוסיפים את אבקת המרק או משחת הציר, מכסים במים ובוחשים היטב. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים פנימה את הקציצות ואת האפונה (בעודה קפואה). 8 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, עד שהקציצות מתבשלות לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 9 מגישים 3-4 קציצות לאדם, ביחד עם הרוטב. כדאי להגיש על אורז. >> בשבוע שעבר הכנו מקרוני גבינה ותרד>> מתוקים שלי: עוגת מוקה קפואה |