להכין ביצה רכה זו בעיה. כלומר, לכאורה זה הכי לא בעיה שיש: לוקחים ביצה, מוסיפים מים, מבשלים קצת וזה מוכן. אבל פה גם טמונה הטריקיות: כמה זה בדיוק "מבשלים קצת"? ואיך יודעים שהגיע הזמן להסיר את הביצה מהאש? בתור פודיז שלא אחת הכינו לעצמם ביצה רכה מדי, עם חלבון נוזלי לגמרי, או לחלופין ביצה רכה קשה, עם חלמון קרוש - אנחנו יכולים להגיד לכם שזו לא משימה פשוטה בכלל.
לכן כל כך שמחנו לגלות את הטיפ הבא, שמבטיח ביצה רכה שמבושלת בדיוק כמו שצריך - עם חלבון יציב וחלמון רך ונוזלי. והנה הסוד, במילה אחת: אדים. השיטה היא לבשל את הביצים בכמות קטנה של מים - בגובה של רק קצת יותר מסנטימטר אחד. כתוצאה מזה - רוב הביצה למעשה מתבשל בעזרת האדים, ולא המים עצמם. באדים, מסתבר, יש פי 5 אנרגיה מאשר במים עצמם, והם מבשלים באופן מהיר ואחיד יותר. הסבר פיזיקלי מלא מחכה לכם כאן, למי שמתעניין.
אז איך עושים את זה? מביאים את המים לרתיחה ומכניסים ביצים ישר מהמקרר (לא משנה כמה). מבשלים 6 וחצי דקות בדיוק עם מכסה סגור - וזהו. שוטפים תחת ברז מים קרים כחצי דקה. עכשיו תפתחו את הביצה ותציצו. לא פלא עולם?