עם כמה שאנחנו אוהבים להתחכם עם האוכל שלנו - ואתם יודעים שאנחנו אוהבים - יש כמה אבות מזון שבהם אנחנו לא מעזים לגעת. זאת לא רק היראה שאנחנו רוחשים להם אלא גם הידיעה שככה, כמו שהטבע יצר אותם, הם הכי טובים שיש. קחו למשל קלח תירס. נכון, כיף להוריד ממנו את הגרגירים, לטחון, לסנן ולהכין מהם פולנטה מפוצצת בחמאה ופרמזן, אבל לא יעזור כלום - עדיין יותר כיף פשוט לבשל את הקלחים בסיר עם הרבה מים, ככה כמו שהם, להוציא ולזלול מיד, כשעדיין חם מדי להחזיק אותם בקצוות.
עכשיו, אחרי שאמרנו את זה, אנחנו יכולים לספר לכם על טריק חדש שלמדנו, שמשאיר את קלחי התירס בפשטותם הבתולית - אבל כן מצליח לשדרג אותם, ממש בהינף כף עץ.
אם לגשת ישירות לעיקר - הסוד הוא להוסיף חלב וחמאה למי הבישול של התירס. כן כן, חמאה במי הבישול ולא מרוחה על הקלח עצמו. כמה צריך? משהו כמו כוס חלב ו-100 גרם לסיר תירס. מתי מוסיפים? אחרי שהמים רותחים. רוצה לומר, מתחילים כרגיל - מכניסים את הקלחים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה - ורק אז מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד כ-8 דקות, וזהו. התוצאה? תירס טעים, חמאתי ועשיר מתמיד. רק להמליח ולזלול בתאווה רבה.