תנו לנו לנחש - אתם חוזרים הביתה עם סל מלא ירקות מהירקן או מהסופר ומתחילים להעביר את הירקות באופן אוטומטי למגירת הירקות שבמקרר. תנו לנו לעצור אתכם רגע – את העגבניות, תשאירו בחוץ. תבינו, קשה לעגבניות להיות מתחת לטמפרטורה של 10 מעלות והטמפרטורה במקרר שלכם נעה בין 4 ל-8 מעלות.
כשמאחסנים עגבניות במקרר, זה פוגע בארומה שלהן (שחשובה גם לטעם) ובמרקם, שהופך לקמחי ולא נעים – דבר שיכול לבאס לחלוטין את הסלט שלכם. ואם תשימו במקרר עגבניות לא בשלות, הן יישארו לא בשלות. אגב, ג'יימי אוליבר ציין באחד הספרים שלו שהוא משתגע מזה שאשתו שמה את העגבניות במקרר ולדעתו זה הורס אותן. ואם ג'יימי אוליבר אמר, אז אנחנו גם אומרים.
אז איפה כדאי לאחסן את העגבניות? בקערה, באזור היותר קריר ושל המטבח (או הסלון, אנחנו לא שופטים), לא במקום בו יש שמש ישירה. חוקרים במכון הצרפתי לחקר החקלאות שגילו את כל הנ"ל קבעו גם כי עגבניות יכולות להחזיק עד שבוע בטמפרטורת החדר, אם היא נעה בין 20 ל-22 מעלות – מה שאומר – בחורף. בקיץ הישראלי, היינו אומרים שעגבניות כאלו יכולות להחזיק 3-4 ימים ואם הן כבר הופכות רכות מדי, אפשר להכין מהן תבשיל או רוטב עגבניות טעים.
(מקור)
עוד באוכל טוב: