1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכינים את הקראסט: קוצצים פטרוזיליה בעזרת סכין, מכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים. מוסיפים שקדים, פרמזן, קליפת לימון, מלח, פלפל, ושמן זית ומערבבים לתערובת פירורית לחה.
3 מטגנים את השומר בחמאה ומסדרים על תבנית אפייה.
4 באותה מחבת מטגנים את הדגים על העור. מהדקים כף וחצי מתערובת הקראסט על כל פילה ומסדרים על השומר שבתבנית. מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון.
5 אופים את הדגים 10-8 דקות, עד שהמעטה פריך אבל החלק הפנימי עדיין עסיסי מאוד. מגישים חם.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?