בייבי תפוחי אדמה מעוכים בפטרוזיליה ומלח ים
מתכון של איתן מזרחי, מסעדת אי זוגי
המרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה ננסיים (בייבי), מבושלים בקליפתם
למרינדה:
6 כפות שמן זית איכותי
6 שיני שום כתושות
2 כפות מלח ים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף אורגנו טרי קצוץ (לא חובה)
בצל מיובש
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.
2. מסדרים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית ומועכים עם מזלג או כפית (לחיצה קטנה תספיק, לא צריך לפרק לגמרי).
3. מפזרים את כל המרינדה מעל ואופים כ-8 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
תפוצ'יפס
מתכון של מוטי גלעד, טמפל בר
המרכיבים (למנה אחת):
1 תפוח אדמה מזן דזירה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. שוטפים את תפוח האדמה היטב עם סקוץ'.
2. מניחים אותו במי קרח למשך כשעה, על מנת להוציא את העמילן והסוכר ולגרום לו להיות קריספי יותר.
3. קולפים את כולו (על קליפתו) לאורך עם קולפן דק.
4. מטגנים בשמן עמוק עד השחמה קלה, סופגים עודפי שומן ומגישים.
* באופן זה ניתן להכין גם תפוצ'יפס גזר, סלק ועוד.
סלט תפוחי אדמה רוסי
מתכון של אריק ווקלי, מסעדת הננה בר
המרכיבים:
3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/2 על 1/2 ס"מ
2 גזרים, חתוכים לקוביות
4 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
4 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות
כוס אפונת גינה צעירה
2 יחידות חזה עוף, מבושל וקרוע לרצועות ארוכות
5 כפות מיונז
חצי כפית פלפל שחור גרוס דק
3/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים במים עם מעט מלח את תפוחי האדמה והגזר, עד למידת עשייה "אל דנטה". מסננים ושוטפים במים קרים (על מנת לעצור את תהליך הבישול).
2. שמים את כל הירקות בקערה.
3. מערבבים עם שאר החומרים ומגישים עם טוסטונים.
Roast Potato
מתכון של מוטי גלעד, טמפל בר
המרכיבים (4 מנות):
1.5 ק"ג תפוח אדמה אדום (דזירה)
1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
350 גרם בצל, קצוץ לקוביות
מלח ופלפל גרוס לפי טעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) כ-20 דקות (3/4 בישול). מקררים, מקלפים ומגרדים על פומפייה גסה.
2. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את קוביות האווז ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד כ-4 דקות.
3. מתבלים, מערבבים בעדינות בכף עץ וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
4. הופכים ומעבירים לצלחת הגשה.
פיצה לבנה עם תפודים
מתכון של גונטר בידרמן, מסעדת תשבי
המרכיבים (לבצק ל-4 פיצות גדולות):
1 ק"ג קמח
28 גרם מלח
5 גרם שמרים
570 מ"ל מים
לתוספות:
6-8 תפודים לא מקולפים
שמן זית
2 בצלים סגולים, פרוסים
2 שיני שום, פרוסות
מעט תימין טרי
מלח ופלפל שחור
מוצרלה מגוררת
פרמזן מגורר
צרור עלי בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר, ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
2. מכניסים את התפודים אל תוך מים רותחים עם מעט מלח, ומבשלים אותם עד שהם רכים לגמרי.
3. מכניסים אותם למקרר ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי, פורסים אותם לפרוסות.
4. מרדדים רבע מן הבצק לעיגול. מורחים מעליו מעט שמן זית ומפזרים את התפודים הפרוסים יחד עם פרוסות בצל סגול, פרוסות שום, תימין, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. מפזרים גם את הגבינות, בזיליקום ועוד קצת שמן זית.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, עד שהפיצה משחימה.
והנה עוד כמה מתכוני תפודים ששווה לכתוב עליהם הביתה:
תפוחי אדמה בתנור - הבסיס של הבסיס
תפוחי אדמה בפיתה של אייל שני
פשטידת תפוחי אדמה
המעקודה של אבי לוי
מאפה תפוחי אדמה ופטריות
סלט תפוחי אדמה של אהרוני ונירה רוסו
תפוחי אדמה בקרמל
קוגל תפוחי אדמה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!