עונת הלוביה היא קצרה ונמשכת כשלושה חודשים - מיוני עד ספטמבר. נכון, אפשר לאכול את הלוביה כקטנייה יבשה (הידועה בשם "שעועית העין השחורה" או רוביא), אבל מומלץ לא לפספס את הלוביה הטרייה, העשירה בסגולות ובוויטמינים רבים, ונמכרת ממש עכשיו בשווקים.
בלוביה בצורתה הטרייה ניתן להשתמש במגוון מנות וצורות, והיא יוצאת נהדר בחליטה או בהקפצה. שף נאור כהן ממסעדת השומר 1 בשוק הכרמל מציע ארבעה מתכונים פשוטים, מהירים, עשירים ומרעננים בשילוב של לוביה טרייה. את הלוביה כדאי לשטוף ולחלוט מעט לפני השימוש בה, ולא לחתוך. אם בכל זאת מתעקשים לחתוך, עדיף לבחור בחיתוכים גסים על מנת לשמור על הטעם, הטריות והאיכויות של הלוביה.
רעבים? כדאי לכם לקפוץ אלינו לפייסבוק
סלט לוביה צרובה עם שום, תימין ולימון
מרכיבים (ל-4 סועדים):
900 גרם לוביה טרייה
2 כפות שמן זית
גבעול תימין טרי
קורט מלח גס
קורט פלפל שאטה
6 שיני שום כתושות
מיץ מ-3 לימונים
100 גרם שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה:
1. מלהיטים מחבת.
2. צורבים את הלוביה על המחבת הלוהטת עם שמן זית וגבעול תימין.
3. מוסיפים את המלח ואת הפלפל שאטה והשום.
4. מוסיפים את מיץ הלימון.
5. מוציאים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את השקדים.
עוד באוכל טוב:
- ביצה עלומה אכל במקום החדש של אבי ביטון
- ובאותו עניין - האם ביקורת מסעדות יכולה להפיל מסעדה?
- לא תאמינו באיזה קורנפלקס התאהבנו השבוע
סלט עגבניות שרי ולוביה
מרכיבים (ל-4 סועדים):
לסלט:
1/2 קילו לוביה טרייה
200 גרם (סלסלה) שרי תמר חצויות
200 גרם (סלסלה) שרי מנומרות חצויות
200 גרם (סלסלה) שרי צהובות חצויות
100 גרם צנוניות, חתוכות לפרוסות דקות
עלים מ-2 גבעולי אורגנו טרי
עלים מ-2 גבעולי בזיליקום טרי
2 בצלים סגולים, פרוסים דק
2 בצלים ירוקים (רק החלק הירוק)
לרוטב:
מיץ מ-4 לימונים
מלח
פלפל שחור
שליש כוס שמן זית
לעיטור:
150 גרם גבינת המאירי
אופן ההכנה:
1. חולטים את הלוביה דקה וחצי במים רותחים. מוציאים מיד למי קרח ומסננים.
2. מערבבים את הלוביה עם שאר מרכיבי הסלט.
3. מערבבים את מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט.
4. מפוררים מעל גבינת המאירי ומגישים.
סלט שעועית בובס ולוביה עם פיקניה
מרכיבים (ל-4 סועדים):
לסלט:
300 גרם שעועית בובס שהושרתה במים למשך לילה
500 גרם לוביה טרייה
4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
בצל סגול, קצוץ דק
קליפה מ-2 לימונים
מיץ מלימון שלם
7 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
לפיקניה:
1.2 קילו בשר פיקניה
מלח גס
פלפל שחור
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. שוטפים את השעועית ומסננים.
2. חולטים את הלוביה 2 דקות במים רותחים ומוציאים מיד למי קרח.
3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.
4. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומושחים אותו בשמן זית.
5. מחממים מחבת מברזל יצוק במשך 7-8 דקות. מנמיכים את האש מעט וצורבים את הבשר דקה אחת מכל צד, לרמת עשייה מדיום-רייר.
6. נותנים לבשר לנוח דקה-שתיים, פורסים אותו לפרוסות דקות ומניחים על הסלט.
7. אם רוצים מעטרים בבצל ירוק, ומגישים.
פריטו מיסטו של דגים קטנים ולוביה פריכה
מרכיבים (ל-4 סועדים):
1.5 קילו דגים קטנים (פרידה, ברבוניה, מרלינים)
400 גרם לוביה טרייה
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
קילו קמח
כוס קורנפלור
50 גרם מלח דק (2.5 כפות)
50 גרם פפריקה מתוקה (2 כפות)
כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון טחון
למטבל:
100 גרם מיונז (כחצי כוס)
מעט גרם פלפל צ'יפוטלה טחון
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי תערובת הציפוי.
2. משרים את הדגים במי קרח.
3. מערבבים את הדגים בתערובת הקמח, מוציאים וממתינים כ-5 דקות.
4. חוזרים על הפעולה בשנית כך שהדג יהיה מצופה פעמיים.
5. חוזרים על פעולת הציפוי עם הלוביה.
6. מטגנים את הדגים בשמן עמוק עד שהם זהובים ופריכים, מוציאים למסננת דקה ומוסיפים מלח.
7. מטגנים את הלוביה.
8. מערבבים את חומרי המטבל.
9. מערבבים את הדגים הקטנים עם הלוביה ומניחים על צלחת עם המטבל.
המתכונים באדיבות מסעדת השומר 1. לעמוד הפייסבוק של המסעדה לחצו כאן.