מי שמגדיר את עצמו צמחוני יודע שאין מה לצפות לבשורות קולינריות גדולות באירועי יום העצמאות. במקרה הטוב ידאגו לו לאיזה חצי גמבה על האש, ובזה ירגישו שסגרו את הפינה. רוצים שזה ייפסק? רוצים להתחיל ליהנות גם אתם בחג הכי קרניבורי בשנה? אספנו עבורכם כמה הצעות (מבריקות!) למנות נטולות בשר, סופר טעימות וממש קלילות להכנה. עכשיו רק תדאגו שהן יגיעו למי שאחראי על הנפנוף.
תפוח אדמה לוהט בפפריקה וכורכום
זוכרים את תפוחי האדמה המיתולוגיים שהיינו זורקים למדורה? אז זו גרסת המנגל.
מה עושים?
מבשלים 6-7 תפוחי אדמה (מכל סוג) במים רותחים עם מעט מלח עד לדרגת "אל דנטה". מקררים, חוצים לאורך ומניחים בתבנית. מערבבים 7-8 כפות שמן זית, מלח, פלפל, חצי כף כורכום וכף פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה אם אין ילדים בסביבה). יוצקים על תפוחי האדמה החתוכים עד לכיסוי. מניחים על גריל לוהט כשקליפת תפוחי האדמה פונה למעלה. צולים דקה-שתיים עד להשחמה קלה וקבלת מראה פסים.
סטייק חלומי
בניגוד לגבינות אחרות, שלא ממש יאהבו את החום הלוהט של המנגל, החלומי היא גבינה מושלמת לצלייה הודות למרקמה הגמיש. כשזה מגיע לצלייה בגריל, מספיק שתמרחו את החלומי בשמן זית, מקסימים עם כמה עלי תימין, ותצלו כסטייק. התוצאה תהיה פגז. היום גם אפשר לקנות פרוסות מוכנות של חלומי, אז באמת שאין פה שום טרחה.
שדרוג: שיפודי חלומי, בצל סגול ועגבניות שרי - שוטפים את העגבניות, חותכים את החלומי ואת הבצל לקוביות ומתבלים בכפית שום גבישי, כפית אורגנו מיובש, חצי כפית תימין מיובש, 6 כפות שמן זית, מלח ופלפל. משפדים לסירוגין חלומי, עגבניות ובצל. צולים על הגריל כשתי דקות מכל צד עד להשחמה קלה, וזוללים מיד.
פלפלים קלויים ברוטב צ'ימיצ'ורי
בינינו, מספיק לומר "צ'ימיצ'ורי" כדי לעורר את בלוטות הטעם.
מה עושים?
מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון כמה עלי בזיליקום, חופן כוסברה, חופן פטרוזיליה, 3 שיני שום קלופות, 5 כפות שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף גם 4 עגבניות שרי ופלפל צ'ילי לפי הטעם.
משרים 6 פלפלים אדומים גדולים ברוטב הצ'ימיצ'ורי לפחות שעה לפני ההכנה. צולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד עד לריכוך.
שיפודי כרובית וברוקולי בסויה ושומשום
טוב, כמובן שתמיד אפשר ללכת לירקן או לסופר, לבחור, לנקות ולבשל, אבל במקרה הזה, אם יש לכם במקפיא כרובית וברוקולי – הסתדרתם. זמן הכנת המנה יתקצר באופן משמעותי, והמנה תהיה לא פחות טעימה ובריאה.
מה עושים?
מפשירים פרחי כרובית וברוקולי. משרים ב-6 כפות שמן זית, 3-4 כפות רוטב סויה, 6 כפות שומשום, מלח ופלפל. משפדים לסירוגין פרח כרובית ופרח ברוקולי וצולים על הגריל בטמפרטורה בינונית עד להשחמה קלה.
זוקיני בשום ונענע
אוכל יווני תמיד בא טוב, ובמקרה הזה השילוב של הגריל והזוקיני יוציא מהם פריכות מעודנת וטעם מעושן נהדר.
מה עושים?
חולטים את הזוקיני במים רותחים. חוצים ומתבלים ב-6 כפות שמן זית, 3 שיני שום קצוצות, חופן נענע קצוצה, כף פטרוזיליה יבשה, מלח גס ופלפל. צולים על הגריל כ-3 דקות מכל צד, עד לקבלת סימני פסים.
גזרים שלמים בסילאן
מעבר לעובדה שמדובר בתוספת מטריפה ומקורית, המנה הזאת מאוד מרשימה ביופייה.
מה עושים?
מבשלים 8 גזרים לדרגת "אל דנטה". משרים ב-4 כפות שמן זית, 3 כפות סילאן, כף בלסמי, מלח ופלפל גרוס. ועכשיו שימו לב לטריק הבא: מקררים מעט את הגזרים, שולפים שיפוד ומשפדים כל גזר לאורכו בשלמותו. מניחים על הגריל ומסובבים מדי פעם על להשחמה.
שניצל פטרייה
פטריית פורטובלו עסיסית על האש היא הפתרון הזמין, הפשוט והטעים ביותר עבור מי שמחפש אלטרנטיבה צמחונית (וגם עבור מי שרוצה להניח על הבורגר שלו תוספת עסיסית).
מה עושים?
בוחרים 5-6 פטריות פורטובלו גדולות ויפות. מנקים אותן היטב, משמנים בשמן זית ומתבלים במעט מלח גס. צולים על הגריל דקה-שתיים מכל צד.
לשדרוג: מחליפים את הפורטובלו בפטריות יער. מושחים אותן בשמן זית, מתבלים בתבלין שווארמה ומשפדים. צולים על הגריל.