אוהבי השוקולד הכבדים שביניכם בוודאי לא פספסו את העובדה שממש היום נחתם בפריז סלון השוקולד לשנת 2015 (ולא, אנחנו לא מתכוונים פה לחובבי השוקולד הכמותיים, שיכולים להוריד שלוש חפיסות שוקולד פרה מול הטלוויזיה, אלא לחובבים האיכותיים, שתמיד יעדיפו קובייה אחת של שוקולד טוב, עם כמה שיותר מוצקי קקאו).

בואו תגידו לנו היי בפייסבוק

בנטו מרציפן - מקרוב (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
נכון, זה לא שוקולד אלא מרציפן, אבל איזה מדהים? | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

האירוע הזה מתרחש, כמו שעון, בכל שנה בסוף אוקטובר, ומאגד תחת קורת גג אחת שוקולטיירים מכל העולם, שמציגים חידושים וטרנדים בתחום השוקולד והפטיסרי, אבל גם קלאסיקות שלעולם לא נס לחן וכמובן גימיקים, כדי שיהיה למי שנשאר בבית הרבה במה לקנא. אנחנו החלטנו לקחת את הקנאה הזו צעד קדימה, וביקשנו משוקולטיירית הבית שלנו, אסתי רותם ידידיה, השוהה בימים אלה בפריז, שתבחר לנו את המוצגים הכי יפים, מגרים, מדהימים ומעוררי השראה של האירוע הזה.

אז אסתי בחרה, כתבה וצילמה. לכם נשאר רק להשיג לנו טעימה מהשישה האלה, ומובטחים לכם חיי נצח.

עוד באוכל טוב:

 

1. בנטו מרציפן מיניאטורי

בשנים האחרונות תפס תחום השוקולד תאוצה בארץ השמש העולה, והשילוב בין התרבות היפנית המדויקת לבין תרבות השוקולד הצרפתית מניב תוצאות מדהימות. השוקולטייר היפני יוקי מאטסו יוצר, מלבד שוקולד, פיסולי קופסאות בנטו מיניאטוריות ממרציפן. גודל הקופסאות שבתמונה הוא 8*8 ס"מ, והפרטים שבהן מושלמים.

בנטו מרציפן - מרחוק (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
והנה הוא בנוף הביתי. בנטו מרציפן | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

2. שוקולד במילוי פטל טרי

אי אפשר לתאר את גודל התענוג. השילוב של שוקולד ופירות הוא שילוב קלאסי, ולמרות שבישראל מעדיפים טעמי שוקולד עם אגוזים וגנאשים שוקולדיים, בצרפת שילובי הפירות הם החזקים בתחום. השוקולטייר ז'אן-שארל רושו מציג טבלת שוקולד ובתוכה פטל טרי (יש גם גרסת תות שדה). בגלל שהפירות טריים, הטבלה טובה רק ליום ההכנה או מקסימום ליום נוסף. הטעם - מדהים.

שוקולד במילוי פטל טרי (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
שוקולד במילוי פטל. הצרפתים יודעים מה טוב | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

3. תצוגת האופנה היומית

בכל יום בשעה חמש הוצגו בסלון שמלות שוקולד מרהיבות, פרי שיתוף פעולה של שוקולטיירים ומעצבי אופנה מובילים. בתמונה: שמלה של ג'ואל פטולאר ומאנו ברסו-קאנסל.

תצוגת האופנה היומית (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
היינו מפשיטים את עצמנו בשנייה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

4. פנקייק מאצ'ה ממולא במקרון שוקולד

השוקולטייר היפני-צרפתיעל אאוקי (Aoki), אחד השוקולטיירים הבולטים היום בפריז, הכניס מקרון לתוך בלילה בטעם תה ירוק, שנוצקה לתבנית נחושת לוהטת. מבקרים רבים (ואני ביניהם) מחכים ומגיעים במיוחד בשביל התענוג הקטן הזה.

פנקייק מאצ'ה ממולא במקרון שוקולד (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פנקייק מאצ'ה עם מקרון שוקולד. כל מילה מיותרת | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

5. פקאן מלוח מצופה שוקולד חלב ואבקת פרלינה פקאן

פרי יצירתו של מפעל זעיר וחדש יחסית בשם ChocoMe, שמחזיק 25 עובדים בסך הכל. לא כל המוצרים מעולים, אבל זה – הברקה.

פקאן מלוח מצופה  (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פקאן מלוח מצופה שוקולד. תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם אוכלים במבה נוגט | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

6. תוף הציפוי

אחד הדברים המיוחדים בסלון השוקולד הוא האפשרות להתחכך בשפים ובשוקולטיירים, להצטלם אתם וגם לראות בחלק מהמקומות את תהליכי העבודה. כחלק מזה נחשפנו לתוף הנחושת המסתובב, המשמש לציפוי שקדים בשוקולד. במקרה הזה - שוקולד לבן עם שבבי תות מיובש. הלוואי שהיה אפשר להעביר את הריח.

תוף לציפוי שוקולד (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
התוף שבו קורים הדברים הנפלאים האלה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
 >> עשינו לכם חשק לשוקולד? הנה