יש המון יתרונות לסלט תפוחי אדמה - הוא תפור על הקיץ כי אוכלים אותו קר, יש בו פחמימות (ולפעמים גם חלבונים כמו עוף או ביצים) לכן הוא מאוד ממלא ומזין, והכי חשוב – מכינים אותו מראש, לכן תמיד אפשר לשלוף אותו מהמקרר בכל פעם שרוצים משהו קטן או תוספת מהירה לארוחה קלה.
אבל כמה שקל להכין אותו, ככה קל להרוס אותו – החל בתפוחי אדמה מעוכים ולא טעימים וכלה ברוטב כבד ומעיק. קבלו 6 טיפים שיעזרו לכם להכין סלט תפוחי אדמה כמו שצריך.
תפוחי האדמה: עדיף לבחור זן בעל קליפה לבנה, שמתאים יותר לבישול במים ולא יתפרק ויתפורר.
חוק אצבע: תמיד עדיף לבשל תפוחי אדמה בקליפתם. בישול תפוחי אדמה מקולפים מחדיר אליהם מים וגורם לשחרור העמילן, מה שבסופו של דבר גורם להם להתפרק. את תפוחי האדמה שלנו אנחנו רוצים פריכים ואיתנים.
הבישול: כדאי להוסיף מלח בנדיבות למי הבישול, דבר שיגרום לטעם התפודים לצאת החוצה, אך לא יגרום להם למליחות יתר. בנוסף, מי הבישול צריכים להיות תמיד ברתיחה עדינה ולא פראית.
הקילוף: קל יותר לקלף תפוחי אדמה בעודם חמים. פשוט תפסו פינה של קליפה ומשכו.
הרוטב: אין צורך להגזים, זכרו שתפוחי האדמה הם המרכיב העיקרי ולא הרוטב. בנוסף, תפוחי האדמה סופגים את הרוטב, לכן אם הסלט נראה לכם קצת יבש, אפשר תמיד להוסיף כף או שתיים ממי הבישול העמילניים של התפודים.
הירוקים: כדאי תמיד לרענן את הסלט עם עשבי תיבול, אבל לא חייבים להיתקע על פטרוזיליה. נסו לשלב שמיר, טרגון, כוסברה ואפילו תימין או נענע בסלט. תאמינו לנו, זה יעשה בו פלאים.
סלט תפוחי אדמה ועוף של ישראל אהרוני ונירה רוסו
מתוך הספר "תפוחי אדמה", הוצאת כנרת זמורה ביתן
המרכיבים (ל-4 מנות):
חצי עוף בגריל, קר
3 תפוחי אדמה, מבושלים או אפויים
1 בצל אדום קצוץ דק
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 מלפפונים חמוצים, קטנים ומוצקים, חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות דק
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות מיונז
1 כף חרדל
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. חותכים את העוף בידיים לרצועות. שמים בקערה.
2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של כשני ס"מ, מוסיפים לקערה.
3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט, למעט הפטרוזיליה, בקערה. יוצקים את הרוטב, מוסיפים פנימה את הפטרוזיליה ומערבבים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון לסלט תפוחי אדמה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!