חלת פפריקה מעושנת מתוקה, פרמזן, תימין ופלפל שחור גרוס
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
שתי כפות פפריקה מעושת מתוקה
שתי כפיות עלי תימין טרי
רבע כוס (30 גרם) פרמזן מגוררת דק (ניתן להחליף בגבינות קשות אחרות כגון אמנטל וצ'דר)
כפית פלפל שחור טחון טרי
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
3/4 כוס + 2 כפות (210 מ"ל) מים
כף שטוחה מלח דק
ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.
2. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט קנולה ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.
חלת קונפיטורת תפוז, משמשים מיובשים, רוזמרין וקינמון
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
2 כפות קונפיטורת תפוז
כפית שטוחה קינמון
כף עלי רוזמרין קצוצים דק
רבע כוס (50 גרם) משמשים מיובשים קצוצים דק (אם משתמשים במשמשים מיובשים אורגניים יש להשרות אותם במים חמים למספר דקות על מנת לרככם)
כף שטוחה מלח דק
ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המשמשים המיובשים והמלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק. מוסיפים את המשמשים המיובשים הקצוצים ולשים רק עד שהם נטמעים בבצק בצורה שווה.
2. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.
עוד באוכל טוב:
חלת סחוג
לסחוג:
חצי צרור כוסברה
3 פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים מן הגרעינים
חצי כפית כמון
רבע כפית הל טחון
לחלה:
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית
1 ביצה L
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כוס תערובת סחוג
כף שטוחה מלח דק
ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת תערובת הסחוג: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת משחה אחידה אך מעט גסה. מודדים חצי כוס מן התערובת.
2. להכנת החלה: מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.
3. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.
חלת בייקון, חרדל ועשבי תיבול
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס (50 גרם) סוכר
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
100 גרם בייקון, מטוגן עד פריכות ומפורר (ניתן להחליף את הבייקון בחזה אווז, קצוץ לקוביות ומטוגן עד פריכות)
1 כף שומן בייקון (השומן שנותר מטיגון הבייקון)
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
כף וחצי חרדל דיז'ון גרגרים
חצי כפית עלי תימין
חצי כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
כפית מלח דק
ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.
2. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.
לישה במיקסר VS לישה ביד - ללוש בצק ביד זה נחמד (ותרפויטי!), אך לישה במיקסר היא ללא ספק נוחה יותר. עם זאת, אם אתם מכינים חלה בפעם הראשונה הייתי ממליצה לנסות וללוש את הבצק ביד, כך "תרגישו" את הבצק ותדעו מהו המרקם הנכון של הבצק.