יום הכיפורים הוא זמן טוב לחשבון נפש. בין אדם לחברו, בין אדם למקום - הכל חשוב, אבל מה עם קצת בין אדם לסביבתו? צמד אמניות אמריקאיות התייחסו לנושא המזון המתועש דרך סדרת צילומים מרהיבה, העשויה כולה מאוכל ומשחזרת תמונות נוף של הצלם קרלטון ווטקינס מהמאה ה-19. כשווטקינס צילם את התמונות - הוא צילם מרחבים פתוחים שרק חיכו למתיישבים, לבנייה ולצמיחה, מה שנקרא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. היום הצילומים האלה הם תיעוד לעולם שבו היה חיבור חזק יותר לטבע, לנוף ולאדמה. צילומי האוכל של ברברה קיורג' ולינדסי לוצ'מן אמנם צבעוניים ומושכים את העין - אבל גם מעוררים מחשבה: מה עובר על האוכל מרגע שהוא נקטף בשדה ועד שהוא הופך למוצר הצבעוני הזה שאנחנו מכניסים לגוף?
זמן לחשבון נפש: סדרת צילומי אוכל מעוררת מחשבה
זוג צלמות אמריקאיות הציגו שחזורים לצילומי נוף מפורסמים - עשויים מאוכל מתועש בלבד. הפער בין התירס שפעם היינו קוטפים ישר מהשדה לקורנפלקס שנמצא ממש עכשיו אצלנו במטבח מעולם לא היה צבעוני יותר
mako אוכל
| פורסם 22/09/15 07:04