הנחת היסוד העומדת מאחורי הצעד של טרה היא שהחומרים המשמרים המוספים הם לרוב כימיקלים, ולכן אם יש אפשרות לייצר מזון בלעדיהם זה עדיף, וקהל הקונים מגיב בהתאם. "הפרסומת של טרה בהחלט עובדת", אומר רמי לוי, בעל הרשת רמי לוי שיווק השקמה" יחסית לגבינה חדשה היא מוכרת יפה. באופן טבעי, כשיש פרסום נרחב כל כך יש זינוק במכירות בכל הקטגוריה. השוק מתעורר כשחברה מסוימת יוצאת עם מותג, ואז גם המתחרים פוצחים במבצעים".
"החומר המשמר הנפוץ בגבינות צהובות הוא פוטסיום סורבט (E-202 - תרכובת של אשלגן וסוג של מלח, א.פ), חומר משמר בולט בתעשיית המזון, המונע היווצרות של פטריות ועובש", מסבירה מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה מחוז דן פתח תקווה של כללית. אורבך לא ממהרת להשתכנע מההבטחות לגבינה ללא חומרים משמרים: "החומר המשמר הספציפי קיים אפילו באוכל לתינוקות ונמצא ברוב תכשירי הקוסמטיקה שלנו, וניתן לצרוך אותו בכמות של עד 12.5 מ"ג לקילו ממשקל הגוף ביום. זאת אומרת שבשתי פרוסות גבינה צהובה יש רק פחות מאחוז אחד מכמות הצריכה היומית המותרת, ובכל מקרה לא מומלץ לאכול כמות גבינה צהובה גדולה מזו ביום. חוץ מהחשש שתאכלו יותר גבינה צהובה כי היא מצטיירת כבריאה יותר, שימו לב שהעובש בגבינה צהובה הוא ממש לא חסר משמעות, לדברי אורבך: "הוא מפריש רעלנים וגם אם מדובר בתהליך ייצור נקי מאוד - מהרגע שהאריזה פתוחה במקרר היא חשופה לחיידקים".
למרות הוצאת החומר המשמר בחברת טרה מתגאים כי תאריך התפוגה של הגבינות הצהובות מהסוג החדש אינו שונה מבגבינות הרגילות ואף רחוק יותר הודות לטכנולוגיות החדשניות שגייסו לטובת המוצר.לדבריהם האריזות הסגורות מחזיקות חודשים, ואחרי הפתיחה יחזיקו לא פחות משבוע אחד, כמו אריזה של גבינה עם חומר משמר.
כמה חומרים משמרים אנחנו צורכים?
"כמעט בכל אוכל שאנחנו אוכלים יש חומר משמר", אומרת אולגה רז, תזונאית קלינית, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים איכילוב וראש המחלקה למדעי תזונה באוניברסיטת אריאל, "אחרת לא היינו יכולים להחזיק אותו במקרר. יש חומרים משמרים שאין שום בעיה לצרוך אותם, כי אין בהם סכנה לבריאות".
ד"ר רז מדגישה אבל, "מבחינתי מה שקריטי בגבינות צהובות זה אחוז השומן, לא החומר המשמר. אם תהיה לי בחירה בין גבינה 9% שמכילה חומר משמר וכזו שלא מכילה חומר משמר, ויהיה להן טעם זהה ומחיר זהה, אז כן - יש סיכוי שאקנה ללא חומר משמר, העיקר הוא אחוזי השומן. בגבינות הצהובות יש שומן רווי, שהוא שומן מהחי שעוזר לתהליך של הצרת כלי דם ומחלות לב".
"ברמת הבסיס, עדיף לאכול מזון ללא חומרים משמרים אם יש אפשרות כזאת", אומר עמרי גור, טכנולוג מזון, מקים חברת "ביופוד" פתרונות לתעשיית המזון, "יש הרבה רצון בעולם ללכת לכיוון של מזון כמה שפחות תעשייתי וכמה שיותר אותנטי. הסיבות לכך הן גם הרצון לוודא שהאוכל שאנחנו אוכלים הוא בריא ולא מוסיפים לו חומרים משמרים, שחלקם מסרטנים, כמו ניטריטים ונטרטים, וחלקם בכלל טבעיים כמו לימון ומלח, וגם כדי לתת תחושה של יותר אותנטיות למזון עבור הצרכן". אגב, ברמה עולמית, ייצור גבינה צהובה ללא חומרים משמרים אינו חידוש, שכן במדינות רבות מייצרים את הגבינות באופן זה.