אורז
אורז לבן הוא אחד המאכלים יחידי הסגולה שחימום במיקרו לא מצליח לקלקל. טוב נו, לא לגמרי. בשביל אורז מהביל וטעים כמו טרי הוסיפו לאורז הקר מעט מאוד מים, כסו את כלי החימום במגבת והכניסו למיקרו. בערך באמצע הזמן תנו לו ערבוב בריא, והמשיכו לחמם. את השיטה הזו אפשר ליישם גם על מאכלי קטניות שונים (עדשים, קינואה, בורגול, קוסקוס וכו').

רוטב פלפלים על אורז (צילום: עמרי אנדרס צורף)
אורז. צולח את החימום במיקרו בכבוד | צילום: עמרי אנדרס צורף

קלחי תירס
הכי פשוט ויעיל: מניחים את הקלחים בקופסה או בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים. ממתינים חצי דקה – והתירס חם וטעים כמו חדש.

פסטה ברוטב
בתנור: מחממים תנור ל-180 מעלות, מעבירים את הפסטה לכלי חסין חום ומכסים בנייר כסף. אופים כ-20 דקות; בסיר: מחממים בסיר מכוסה על אש קטנה כרבע שעה; במיקרו: מחממים בכלי מכוסה, בסבבים של 2 דקות.

פסטה בלי רוטב
מניחים את הפסטה במסננת (אם יש לכם מסננת של סיר פסטה – הכי טוב). מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, טובלים את המסננת עם הפסטה ל-30 שניות, ויש לכם את זה.

במיקרו: מניחים בכלי, מטפטפים כמה טיפות מים מעל ומחממים מכוסה דקה-שתיים.

פטוצ'יני גבינות מתוקות (צילום: Johanna Goodyear, Istock)
מי אוכל פסטה בלי רוטב, אתם שואלים? רואים שאין לכם ילדים | צילום: Johanna Goodyear, Istock

פירה
כאן יש שתי אסכולות: יש את אלה שמחממים פירה במיקרו, ונשבעים שזה יוצא סבבה לגמרי. מניחים בכלי מתאים, מכסים בנייר מגבת, מחממים דקה, מערבבים וחוזר חלילה. אם תוסיפו קצת חלב – בכלל טוב. את האסכולה השנייה מייצגת אהובתנו מרתה סטיוארט, והיא גורסת שכדי להבטיח תוצאה טובה יש לחמם את הפירה בבן מארי – כלומר: להרתיח מים בסיר ולהניח את הקערה עם הפירה מעל, כך שתתחמם על האדים. זה אמור לקחת משהו כמו 10 דקות.

עוף צלוי
הדבר הכי גרוע שאתם יכולים לעשות לעוף הצלוי שלכם (חוץ מלשרוף אותו, או חלילה להפיל על הרצפה יום לפני שבאה עוזרת) הוא לייבש אותו למוות. כדי שזה לא יקרה יש לעטוף את העוף טוב טוב בנייר אלומיניום. תנור חם, 180 מעלות, משהו כמו 20 דקות, והוא רענן, עסיסי וטעים (לפני שאתם מגישים, נעצו סכין בפנים כדי לוודא שהוא אמנם חם). אזהרה: נייר הכסף אמנם ישמור על העוף, אבל לא יאפשר לעור שלו להפוך לקריספי. תעשו את השיקול שלכם מה יותר חשוב.

שניצלים
כאן כולם תמימי דעים: שניצל מחממים אך ורק בטוסטר אובן. עם זאת, יש כמה דעות באשר לחום הרצוי: יש הטוענים שהתוצאה הטובה ביותר תתקבל מחימום קצר בחום של 220 מעלות, ואחרים שסבורים שחימום ארוך יותר (25 מעלות ככה) ב-150 מעלות, בכלי מכוסה, הוא העדיף. אופציה להרפתקנים: 3-4 דקות בטוסטר הקופץ.

פיצה
פיצה מאתמול זו שמחה קטנה מאוד. פיצה משלשום – על אחת כמה וכמה. אז איך בכל זאת מחממים פיצה כדי להזיק לה כמה שפחות? דבר ראשון, מרחיקים אותה מהמיקרו. דבר שני: מחממים תנור לחום גבוה (משהו כמו 230 מעלות), מסדרים את הפיצה על נייר אפייה ומכניסים בזהירות רבה. אחרי 5-10 דקות הפיצה אמורה להיות חמה, והגבינה אמורה לבעבע בחן.

פיצה לילדים (צילום: אילן מור, פסטה מיאה)
פיצה מאתמול. מסתבר שיש לה תקנה! | צילום: אילן מור, פסטה מיאה

אם אתם צריכים לחמם רק סלייס אחד אתם מוזמנים לעשות את זה בטוסטר קופץ - שני סיבובים וזה מוכן – או אפילו על מחבת חמה מכוסה.

קציצות ברוטב
זה פשוט: מחממים את הסיר כולו על הגז ומביאים את הרוטב לרתיחה (אפשר ורצוי להוסיף טיפה מים). מנמיכים את האש ומניחים לעוד כמה דקות, כדי לוודא שהקציצות מתחממות גם מפנים. אפשרות נוספת: מחממים בכלי מכוסה בתנור, 180 מעלות, 20-30 דקות.

קציצות מטוגנות, בלי רוטב
25 דקות בטוסטר אובן, 150 מעלות, מכוסה.

אין תמונה
אוהבים את הקיש שלכם? חממו אותו בתנור

קיש
עשו לעצמכם ולנו טובה, לעולם אל תחממו קישים במיקרו (יודעים מה ההבדל בין קיש לפשטידה? לקיש יש בצק פריך למטה, בעוד שפשטידה עשויה כולה בלילה אחת). עם קישים יש רק אפשרות אחת: תנור, אחרת הבצק הפריך הופך לכל מיני דברים שבינם לבין פריכות אין כל קשר. חממו תנור ל-170 מעלות, הכניסו את הקיש ל-10 דקות, נעצו סכין באמצע ובדקו אם חם. אם לא – תנו עוד כמה דקות. יש סימנים של כמעט חריכה מלמעלה? כסו את התבנית בנייר אלומיניום או הנמיכו את החום.

>> הפנמתם? עכשיו אתם יכולים להתחיל לבשל לחג
>> גם לפיינליסטים של מאסטר שף יש מתכונים בשבילכם