כולנו מכירים את זה: זו העונה של האבוקדו, אז רכשתם שניים, שלושה לפעמים אפילו יותר. הם היו די קשים, וזה בסדר. הנחתם אותם על השיש, חיכיתם בסבלנות, והופ - יום אחד הם הבשילו בצורה מושלמת. אבל מה נעשה עם כולם ביום אחד? הרי עוד יומיים הם כבר יתחילו להשחיר לא? מדי פעם מגיחה לרחבי הרשת המלצה חמה להקפיא את האבוקדו כשהוא בשיאו, בשקית אטומה, ופשוט להפשיר כשרוצים. גם אנחנו נתקלנו בה פעם פעמיים, אבל אנחנו מודים - אף פעם לא שקלנו לנסות זאת.
החבר'ה מאתר Food52 רציניים יותר, והכתבת שרה ג'מפל החליטה לבדוק את הטיפ אחת ולתמיד. נחסוך מכם את המתח - זה הלך רע, רע מאוד; ג'מפל מספרת שאחרי שחנטה את חצאי האבוקדו כמו מומיות בניילון נצמד ואז הכניסה אותם לשקיות וואקום, ובמקרה אחר גם הוציאה את תוך האבוקדו וארזה את החתיכות בשקיות אטומות. היא הניחה לשני המקרים גם יחד להפשיר לאיטם - ופעמיים היא קיבלה את אותה תוצאה לא חיננית (ובלא-חיננית אנחנו מתכוונים לדוחה להקיא):
אבל המראה היה הבעיה הקטנה של האבוקדו המופשר של ג'מפל: היא מתארת את התוצאה כספוגית, רירית ומעוכה בו זמנית. לא ממש משהו שעושה חשק. ג'מפל מודה שנתקלה (וירטואלית) בכמה וכמה מקרים שתוארו כהצלחה מסחררת, אבל מציינת שלרובם לא צורפו תמונות של האבוקדו המופשר, מה שמעורר חשד, אתם חייבים להסכים. כמו כן, ג'מפל מצאה גם לא מעט תגובות לאותם אייטמים ממש שטוענות שהניסיון לא עלה יפה, אפילו מכוער.
אז ג'מפל מכריזה שמדובר בכישלון, וטוענת שאם נתקעתם עם אבוקדו בשל שלא בא לכם עליו עכשיו - גורלו כבר נחרץ, ואין טעם לדחות את הקץ ולהמית אותו בפריזר. התגובות לאייטם, אגב, חצויות - לא מעט גולשים נשבעים שהם הקפיאו אבוקדו (וגם הפשירו) בהצלחה מלאה או חלקית. באופן אישי התמונות הקשות של ג'מפל לא מעודדות אותנו לנסות, אבל מה איתכם? אם ידועים לכם הסודות השמורים של הקפאת האבוקדו - אל תהססו לשתף.