שאיפה של בלוני הליום היא תחביב ילדים ידוע ומעורר צחוקים פשוט למדי. תכל'ס, אם נהיה כנים לרגע, לא באמת חייבים להיות ילדים כדי להתעסק עם הליום, ומבחינתנו נסכים לקבל זריקת הומור כזו בכל שעה. מי שעוד חושב שבלוני הליום הם לא רק פתרון קל לילדים משועממים, הוא השף של מסעדת אליניה בשיקגו, גראנט אקיץ, שהחליט לקחת את התענוג הילדותי הזה, והפך אותו לקינוח מבוקש במסעדת שלושת כוכבי המישלן שלו.
קינוח הבלון הזה הוא ללא ספק אחד הקינוחים הכי מגניבים בארה"ב, והוא לא משהו שתפגשו בכל יום. כמו שניתן לראות בסרטון הבא, גראנט הסכים לשתף את אופן העשייה שלו בסרטון מיוחד שפירסם בחשבון היוטיוב של המסעדה. בדיוק כמו שאתם מדמיינים לעצמכם, מדובר בקינוח רגיש במיוחד, ואחרי הכנתו הוא מובל לשולחן בזהירות רבה על ידי אחד המלצרים, שממליץ לאכול אותו בשתי דרכים: לשאוב אותו במלואו וליהנות מהקול הנלווה להליום, או לפוצץ אותו בעזרת כלי חד, ורק אז לזלול אותו בהנאה.
אקיץ נחשב לאחד השפים הידועים בעולם, ומסעדת שלושת כוכבי המישלן שלו מוגדרת כמקום שביקור בה הוא בגדר חובה לחובבי קולינריה מולקולרית. משום מה, יש לנו תחושה שגם סתם חובבי קינוחים יעצרו שם בביקור הבא שלהם בשיקגו. ביקרתם במקום ואכלתם בלון? נשמח אם תשתפו אותנו בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב.
עוד באוכל טוב: