בטטה מוקרמת

המצרכים:
2-3 בטטות, קלופות ופרוסות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
3-5 שיני שום, קצוצות
1 מכל שמנת מתוקה או שמנת חמוצה (מה שיש בבית)
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית, מפזרים מעל מלח, פלפל שחור ושום קצוץ ויוצקים מעל את השמנת. מכסים בנייר כסף.

2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר 25-30 דקות מסירים את נייר הכסף ובודקים אם הבטטות רכות. אם הן רכות מסירים את הנייר לגמרי ואופים עד להזהבה עוד כ-10 דקות. אם לא, נותנים עוד כמה דקות ובודקים שוב.

• שדרוגים: בצל מטוגן או כל עשב תיבול שיש לכם בבית.

תפוחי אדמה מוקרמים בתנור (צילום: istockphoto)
נכון, בדרך כלל עושים את זה עם תפוחי אדמה, לא ברור למה | צילום: istockphoto

בורקס תפוחי אדמה

המצרכים:
4-5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2-3 בצלים, קצוצים ומטוגנים
1 חבילת בצק פילאס טורקי או בצק פילו
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עד לריכוך.

2. מסננים, מוסיפים את הבצל המטוגן, המלח והפלפל ומועכים לפירה.

3. מניחים את הבצק על משטח עבודה וקורצים עיגולים עם כוס או חותכים לריבועים (אם עובדים עם פילו, חותכים אותו למרובעים ומברישים בשמן).

4. מניחים כפית וחצי מהפירה במרכז כל בצק, מרטיבים את השוליים במעט מים ומהדקים.

5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20-25 דקות.

• שדרוגים: אפשר להוסיף לתפוח האדמה הרבה בזיליקום או נענע (יוצא ממש טעים), ו/או להוסיף מעט חמאה או גבינת פרמזן ולהבריש את הבצק בביצה ושומשום.

מאפה פילו (צילום: Joe Gough, Istock)
הפילו בסופר ממש מתחנן שתעשו ממנו מאפה זריז. לא תלכו איתו? | צילום: Joe Gough, Istock

הפסטה של שאולי

מצרכים:
1 חבילת ספגטי
2 מיכלים שמנת חמוצה
6 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

2. מטגנים בסיר את השום 5 שניות, מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל ומיד מערבבים עם הפסטה.

• שדרוגים: תמיד אפשר להוסיף הרבה פרמזן מגורר וכמה עלי בזיליקום או תימין.

לחמעג'ון מקוצר (מאוד)

מצרכים:
500 גרם בשר טחון
6 שיני שום, קצוצות (או 3 בצלים, קצוצים ומטוגנים)
2-3 פיתות
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים מעט את הבשר ודואגים שלא ייווצרו גושים. מתבלים ומוסיפים את השום.

2. מבשלים כ-5 דקות ומסירים מהאש.

3. חוצים את הפיתות לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים מכל פיתה.

4. מניחים את הפיתות על תבנית עם נייר אפייה, מסדרים מעל את הבשר טחון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-10-15 דקות (אפשר לזלף מעט שמן זית).

• שדרוגים: אפשר להוסיף חופן גדול של כוסברה קצוצה וצנוברים קלויים.

לחמג'ון במילוי בשר, עגבניות ונענע (צילום: Tanya Stolyarevskaya, Shutterstock)
רוצים להכין לחמעג'ון? | צילום: Tanya Stolyarevskaya, Shutterstock

סלט עגבניות שרי עם מלא שום ובזיליקום

מצרכים:
1 סלסילת עגבניות שרי
2 חבילות בזיליקום, קצוצות
5 שיני שום, קצוצות
מלח
פלפל
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לחצי, מערבבים עם השום והבזיליקום, ומתבלים.

חציל אפוי במילוי בשר או גבינות

מצרכים:
3 חצילים בינוניים, חצויים ומרוקנים למחצה
500 גרם בשר טחון (לגרסה חלבית: 250 גרם מסקרפונה ו-200 גרם פרמזן)
3 בצלים, קצוצים ומטוגנים
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

הגרסה הבשרית:

1. מטגנים את הבשר טחון כ-8 דקות, מערבבים עם הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור.

2. ממלאים את חצאי החציל בבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות.

מנה ראשונה- חצילים ממולאים מוגשים עם רוטב טחינה - 269 (תמונת AVI: שיעור פרטי1)
חצילים עם בשר. ברור שטחינה רק תוסיף | תמונת AVI: שיעור פרטי1

הגרסה החלבית:

1. מערבבים היטב את שתי הגבינות ומניחים בצד.

3. מורחים את חצאי החצילים בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. ממלאים את החצילים בגבינות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות.

מאפה עוף עם סלסה

מצרכים:
עוף מאתמול או 350 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
רוטב עגבניות אראביאטה
1 חבילת בצק פילאס טורקי
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. אם יש לכם שאריות של עוף מוכן – חותכים אותו לקוביות קטנות או מפוררים ביד. אם אין – מטגנים את החזה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הרוטב המוכן ומערבבים.

2. קורצים עיגולים מהבצק ומניחים כפית וחצי של מלית על כל עיגול. מרטיבים את השוליים במעט מים וצובטים את השוליים לסגירה.

3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20-25 דקות.

• שדרוגים: אפשר לטגן במקום לאפות, ואפשר להמיר את העוף בשאריות של נקניקיות או קבנוס.

תפוחי עץ אפויים

מצרכים:
10 תפוחי עץ צהובים או ירוקים
10 כפיות סוכר (עדיף חום) או סוכרזית
5 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1. מניחים את התפוחים על תבנית אפייה.

2. מערבבים את הסוכר והקינמון.

3. מפזרים על התפוחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות.

• שדרוגים: מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.

תפוחים אפויים (צילום:  יחסי ציבור )
תפוחי עץ אפויים. טעימים גם רק עם סוכר וקינמון | צילום: יחסי ציבור

מקלות תות

המצרכים:
5-6 כפות ריבת תות
500 גרם בצק פילאס טורקי
1 ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבצק על משטח עבודה.

2. מורחים את הבצק בריבת תות וחותכים לרצועות באורך 4-5 ס"מ.

3. תופסים כל רצועה משני הקצוות ומסובבים לכיוונים מנוגדים ליצירת צורה מסולסלת.

4. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומורחים במעט ביצה טרופה.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות.

מוס שוקולד ללא ביצים

מצרכים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמנת המתוקה בסיר. כשמתחילה לבעבע מסירים מהאש.

2. מוסיפים את השוקולד וממתינים כ-3 דקות.

3. מערבבים עד איחוד החומרים, ומכניסים ללילה במקרר.

4. מקציפים במיקסר את התערובת כ-5 דקות במהירות הכי גבוהה.

5. מעבירים לכוסיות הגשה.

• שדרוגים: אפשר לפזר מעל שקדים או פקאנים מסוכרים.