כששמענו על גלידת פלפל חריף, הבלגנו. כששמענו על גלידת שום כבר הרמנו גבה. אבל גלידה בטעם ציפור? כן כן, מתברר שאוהבי ציפורים אמיתיים צורכים אותן אפילו בגלידה שלהם. רגע, לפני שאתם קוראים לצער בעלי חיים, נספר שאף ציפור לא נפגעה במהלך פיתוח הגלידה הזאת. הכוונה בגלידת ציפור היא, גלידה עם מאפיינים של ציפורים אהובות. אבל אנחנו מקדימים את המאוחר. בואו נתחיל מההתחלה.

גלידה בטעם ציפורים (צילום: מתוך האתר birdcafe.jp)
תן לי בבקשה כדור תוכי וכדור אנקור | צילום: מתוך האתר birdcafe.jp

בבית הקפה "Bird Cafe" באוסקה, יפן, אוהבים ציפורים. ממש אוהבים ציפורים. בית הקפה הזה הוא ביתן של המון ציפורי מחמד קטנות, בהן אפשר לצפות בעודכם לוגמים תה או קפה. האנשים מאחורי בית הקפה כל כך אוהבים ציפורים, שהם החליטו להכין שלושה טעמי גלידה חדשים בטעם שלושת מיני הציפורים האהובים עליהם: דרור (אנקור), תוכי וקוקטיל. לפי אנשי הקפה, ברגע שתטעמו את הגלידה "ארומת התוכי תתפשט בעוצמה". 

וככה זה הולך לעבוד

גלידת ציפור הדרור תהיה מורכבת מווניל ודגנים, שידמו את הגרעינים והזרעונים שהציפור אוכלת. כמו כן, מוטמנות בגלידה פיסות קטנות של מרשמלו, שידמו את ציפור הדרור עצמה שמתגלגלת על הלשון. 

גלידת התוכי גם תהיה עם דגנים, אך במידה פחותה, והדגש בה יהיה דבש ותפוחים. אנשי בית הקפה מגדירים את חוויית האכילה שלה כך: "זה כמו לאכול גלידת וניל ביד אחת ולתת הסנפה בתוכי שביד השנייה". 

גלידת הקוקטיל גם היא מעורבת בטעמי דבש ותפוח, אך יש בה גם גרעיני חמנייה ודלעת. חוויית האכילה שלה לפי אנשי בית הקפה דומה ל"כשאתה ישן עם פה פתוח, והקוקטיל שלך רץ לך על הפנים והרגל שלו נכנסת לך לפה". כן כן. 

אנחנו מניחים שאם יש לכם ציפור מחמד בבית, אתם כנראה מביטים בה בדאגה ברגע זה, או לחלופין הולכים לרחרח אותה בדרככם אל הגלידה שבמקפיא. כך או כך, אנחנו היינו כנראה מוותרים על התענוג, רק בגלל שטעם של תוכי לא ממש עושה לנו את זה.

(מקור)

הייתם מנסים את הגלידה החדשה? ספרו לנו בתגובות

>> תחרות הקאפקייקס יוצאת לדרך!
>> מתוקים שלי: טארט שוקולד ללא אפייה