לא מעט אנשים חולמים להגיע ביום מן הימים לחלל, לעלות על התלבושות המוגזמות, לאבד את כוח הכבידה, ולהתנתק לרגע מהמציאות בכדור הארץ. מה שאותם אנשים כנראה לא יודעים, הוא שהאוכל שיוגש להם כשיחליטו לקפץ בין כוכבים, הוא לא בדיוק סוג המזון שאדם נורמלי היה אוכל מבחירה, והתפריט של אסטרונאוטים הוא לרוב אבקות מיובשות, נוזלים צמיגיים ועוד שלל הפתעות ארוזות בוואקום שלא היו עוברות אפילו את הפילטרים באינסטגרם. עד עכשיו.

השף הבריטי והיהודי בעל שלושה כוכבי מישלן, הסטון בלומנטל, מי שנחשב לאחד השפים הטובים בעולם, שקד בשנתיים האחרונות על שדרוג ארוחות האסטרונאוטים בחלל, ומי שנבחר להיות שפן הנסיונות הראשון שלו, הוא האסטרונאוט הבריטי טים פיק שזכה לקבל פינוק מסקרן במיוחד. "הסוד של תזונה נכונה בחלל הוא פשוט לשמור על האסטרונאוטים שמחים, ואם הם מגיעים מבריטניה, הדרך הכי נכונה לעשות את זה תהיה בעזרת תה ובייקון", אומר בלומנטל.



עוד באוכל טוב:

יחד עם סוכנות החלל האירופאית, רקח בלומנטל סנדוויץ' בייקון מתובל, וצירף אליו גם קראמבל תפוחים ופאי לימון, אותם ארז בתוך קופסאות שימורים כדי שיוכלו לשרוד את המסע המפרך. "החוסר בכבידה בחלל משפיע על נוזלי הגוף שלנו בצורה ישירה, ויחד איתם גם על הסינוסים, דבר שפוגע בחוש הטעם והריח של האסטרונאוטים, ובגלל זה הם תמיד יעדיפו אוכל מתובל מאוד. זו בדיוק הסיבה שאת הכריך של פיק דאגתי לתבל בהמון קארי תאילנדי", מספר בלומנטל. "אני חש גאווה עצומה להביא לטים את הטעם הבריטי בזמן שהוא מסתובב סביב כדור הארץ, זה אמנם היה אמור להיות פינוק להמשך המסע שלו, אבל הוא טרף את זה כבר ביום הראשון".

אוכל טוב בחלל (צילום: channel 4, Youtube)
כבוד לממכלה הבריטית. פיק נהנה מחוץ לכדור הארץ | צילום: channel 4, Youtube

גם בפייסבוק שלנו עפים גבוה 

לפי סוכנות החלל הישראלית, האוכל שנשלח מחוץ לכדור הארץ עבר שדרוג משמעותי מאוד מאז הטיסות הראשונות לחלל, ולכל אסטרונאוט דואגים לארוחות אישיות ומוכנות מראש. התזונה לטיסות החלל מתוכננת בקפידה וזמן רב מראש, ובשיתוף דיאטנים ורופאים שמפקחים על הרכב המזון כדי לוודא שהוא מכיל את כל הערכים התזונתיים החשובים. האם הסנדוויץ' של בלומנטל עונה על הקריטריונים? אנחנו מקווים בשביל פיק שכן, ומאמינים ששנתיים עבודה על כריך היו מספיק זמן כדי לגרום לו להפוך לקל לעיכול בחלל. 

אז מה הופך את כריך הבייקון המתובל של הסטון ליקר ביותר בעולם? בלומנטל מסביר: "הבנתי שהדלק למסע לבדו עלה למעלה משני מליון פאונד, ויחד עם עבודות הפיתוח על הכריך, זה בהחלט הופך אותו ליקר בעולם. למען האמת, ביום בו שיגרו את החללית, עמדתי והסתכלתי עליה, וכל מה שעבר לי בראש היה כמות האנשים שעבדו קשה על הפרויקט הזה, כל הטכנולוגיה המודרנית שהושקעה בו, כשבסופו של הדבר הטיל הזה לוקח איתו לחלל קופסאות שימורים שאני עצמי הכנתי. זה מדהים בעיני".

 (מקור)