כשמסתובבים בסופרים בארצות הברית אפשר להתבלבל ולחשוב שדגני בוקר הם היסוד שעליו קם ועומד המין האנושי. כל הרבה הרבה סוגים, גדלים, צבעים וטעמים, שאפשר לקבל סחרחורת (או לחלופין להיתקף בקנאה בלתי נשלטת, כמו שקורה לנו). אצלנו המבחר קטן בהרבה, אבל אנחנו לא מתלוננים - רוב דגני הבוקר שאנחנו אוהבים כבר הגיעו לארץ, ואת הלאקי צ'ארמס יותר טוב שנשמור רק לזמנים מיוחדים.

ואז ישנו הצד המבאס של דגני הבוקר: ידעתם שלאכול קורנפלקס פחות בריא מלאכול פיצה? ושבקערה אחת של דגני בוקר ממותקים יכולות להיות קלוריות כמו בסופגנייה? אז חמושים בתשוקה לדגני בוקר מחד, ובחשדנות כלפיהם מאידך - חיפשנו ומצאנו כמה נתונים מעניינים על המאכל הפופולרי הזה, שאנחנו חושבים שרוב הצרכנים שלו בכלל לא מכירים (שמתם לב פעם, למשל, לאן מסתכלות הדמויות על האריזות?). הנה.