עוגיות שוקולד צ'יפס נתפשות כפשוטות וקלות להכנה, והן נתפשות ככה בצדק, הן באמת לא דורשות שום מיומנות או מרכיבים מיוחדים. ובכל זאת, לי אישית לקח הרבה מאוד זמן ולא מעט ניסיונות להגיע לעוגייה המושלמת, שתהיה בדיוק בצורה ובמרקם שאני רוצה (חבל שלי לא היה מדריך להיעזר בו). כדי לחסוך לכם את הדרך הזו, וגם כדי להגשים לכם את פנטזיית עוגיית השוקולד צ'יפס המושלמת, ולא משנה אם אתם אוהבים אותה פריכה או רכה, שמנמנה או דקיקה - ניסחתי לכם כאן את כל מה שצריך לדעת.
עוגיות שוקולד צ'יפס הן עולם ומלואו. מדבור באיזון עדין בין טקסטורה, גודל ומרקם, ואם תשאלו אנשים מהי עוגיית השוקולד צ'יפס המושלמת שלהם תקבלו תשובות שונות, שאפשר לחלק לחמישה סוגים עיקריים:
Crispy - פריכה
Chewy - רכה ולעיסה
Crunchy - פריכה ומתפוררת
Caky - "עוגתית" ואוורירית
Moist & Rich - לחה ועשירה בטעם
לתומי חשבתי שכל מתכון שאנסה ייתן תוצאה שונה, לכן ניסיתי המון מתכונים - אבל העוגיות יצאו פחות או יותר אותו הדבר. כך גיליתי שלא רק המתכון קובע את התוצאה הסופית, אלא גם הטכניקות שמשתמשים בהן בעת הכנתו. כך שאם יש לכם מתכון בסיס שעובד – המידע שבמדריך יסייע לכם להכניס בו שינויים שיקרבו אתכם אל העוגייה המדויקת. ברגע שמבינים מה משפיע על מה ואיך, הכל מתחיל לזרום (אם אין לכם מתכון בסיס – אל דאגה, הוספנו כאן מתכון בסיס מצוין, ממש בהמשך). הנה הדברים שצריך לדעת:
אבקת אפייה וסודה לשתייה
- אם תחליפו את הסודה לשתייה במתכון באבקת אפייה, תקבלו עוגיות אווריריות במרקם עוגתי.
קמח
- הוספת קמח למתכון (הכמות הסופית יכולה להגיע עד 220 גרם) תיתן עוגיות שיתפשטו פחות, ויהיו יבשות ומתפוררות.
- ניתן להחליף את סוג הקמח מקמח רגיל לקמח עוגה, כך העוגיות יהיו צמיגיות ולעיסות יותר. 140 גרם קמח עוגה = 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח רגיל + 20 גרם (2 כפות) קורנפלור.
חמאה
- החלפת החמאה בטמפרטורת חדר בחמאה מומסת תיתן עוגיות דקות ופריכות יותר. פשוט ממיסים את החמאה ומערבבים עם הסוכרים, נותנים לבלילה לנוח כמה דקות ומערבבים שוב.
סוכר
- עובי וסוג הסוכר משפיעים על התפשטות העוגייה, טעמה והטקסטורה שלה:
* סוכר לבן בלבד ייתן עוגיות שטוחות, בהירות ופריכות. קחו בחשבון שזה קצת פוגם בטעם, סוכר חום הוא עשיר יותר בטעמו.
* סוכר חום בלבד ייתן עוגיות כהות, לחות ועשירות בטעמן.
* סוכר חום בהיר ייתן עוגיות זהובות עם תוספת טעם קלה.
צינון הבצק
- צינון הבצק משפיע על טעם ועובי העוגייה. כאשר הבצק נח במקרר הטעמים נספגים ומתפתחים, וכשהבצק נכנס קר לתנור ההתפשטות של העוגייה קטנה יותר. כמו כן ניתן לשלוט בקלות יחסית במידת האפייה של העוגייה, לאלה מכם שאוהבים עוגיות לחות.
מתכון בסיס לעוגיות שוקולד צ'יפס
מרכיבים:
1 כוס + 2 כפות קמח (140 גרם)
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
115 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
רבע כוס + 2 כפות סוכר לבן
רבע כוס + 2 כפות סוכר חום כהה (סה"כ שלושת רבעי כוס סוכר)
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר, או מריר וחלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה ומלח.
3. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכרים כ-2 דקות, עד שמקבלים תערובת אחידה וחלקה.
4. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את קערת היבשים ומערבבים עד להאחדה בלבד (לא לעבד יותר מדי).
6. מוסיפים שוקולד צ'יפס לבצק ומערבבים לפיזור אחיד בעזרת כף עץ.
7. מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתפשטות).
8. אופים 9-11 דקות (או בהתאם למדריך).
לא סגורים איזה שינוי יש לבצע במתכון הבסיס? הנה טבלה שתעזור:
ניתן להזמין קופסה (באתר סוויטבוקס או טלפונית, 03-6196030) ממגוון הקופסאות המוכנות שלנו, או לבחור מוצרים מהחנות ולהרכיב קופסה לבד. עכשיו במיוחד באתר: חבילת Cookie Box חדשה, הכוללת 1 מונסטר שוקולד צ'יפס אגוזים, 1 מונסטר שוקולד צ'יפס בוטנים, 2 עוגיות ג'מבו, 2 קריספי ו-2 קייקי, במחיר 135 ש"ח (לא כולל משלוח).
שעות פעילות החנות: א'-ד' 9:00-18:30, ה' 8:30-19:00, ו' 8:30-17:00. במשך השבוע חנות המפעל שבחזית המטבח, המעוצבת כגן שעשועים מתוק בצבעי תכלת ולבן, פתוחה לרכישה חופשית גם ללא הזמנה.
סוויטבוקס, החלוצים 6, תל אביב, וגם בפייסבוק ובאינסטגרם @sweetboxtlv.