מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך מרככים חמאה בשניות?

התנור כבר חם, כל המרכיבים על השיש ופתאום אתם מגלים שאתם צריכים חמאה רכה? קבלו דרך סופר מהירה לרכך חמאה קרה. צריך רק מערוך ועצבים

מאי ברונפמן
mako אוכל
פורסם:
חמאה
חמאה|צילום: istockphoto
הקישור הועתק

אני חייבת להודות שזה קורה לי בכל פעם מחדש - אני רוצה להכיןעוגהאועוגיותמעכשיו לעכשיו, שולפת את כל המרכיבים מהארון ומהמקרר ומגלה שהמתכון דורש חמאה רכה. בדרך כלל אני לא מתרגשת ודוחפת את החמאה למיקרוגל לריכוך מהיר, אבל תמיד צריכה להפוך אותה כל כמה שניות ולשמור עליה טוב טוב שלא תימס בטעות. כי חמאה מומסת וחמאה רכה הם שני דברים שונים לחלוטין.

הפתרון המהיר אף יותר לבעיה בכלל לא מצריך מיקרוגל, או כלים חשמליים למיניהם - רק שקית ומערוך (ועצבים, אבל על זה מיד). מכניסים את החמאה הקרה והקשה אל תוך שקית נקייה (כמו שקית זיפר עם ריצ'רץ' לסגירה רב פעמית, או שקיתסנדוויץ'עבה במיוחד), מניחים על משטח העבודה וחובטים בחמאה נמרצות בעזרת מערוך. כשהחמאה משתטחת, היא מספיק רכה בכדי להיקרא "חמאה רכה" ואפשר לעבד אותה ביתר קלות. צפו בהמחשה:

יש לכם עוד שיטות מהירות לריכוך חמאה? ספרו לנו עליהן בתגובות אובעמוד הפייסבוקשלנו

מצאתם טעות לשון?