שושני שמרים עם בטטה
אם התרגלנו לתפיסה שבורקס תפוחי אדמה זה תענוג גדול, מה כבר יכול להשתבש במאפה עם בטטה? כלום כנראה, ובדיוק בגלל זה שושני השמרים האלה הם יופי של נשנוש לשבת בצהריים (או סתם יום חול בין ארוחות).
>> למתכון: שושני שמרים עם בטטה
מרק בטטה
אפשר להתווכח לגבי מזג האוויר, אבל שעון החורף והחושך בשעה חמש אחרי הצהריים מספיקים לנו כדי לפתוח רשמית את עונת המרקים. והמרק הכתום הזה הוא ללא ספק אחד מכוכבי העונה: בטטה, עדשים כתומות, גזרים, ג'ינג'ר, בצל ותיבול מושלם.
עוף צלוי עם בטטה ואריסה
מעוף בתנור אף פעם לא נמאס, אבל למה לא לרענן קצת את הארוחות הכי מנחמות וכיפיות שיש? הנה מתכון מצוין של רעות עזר לעוף בתנור בכיוון טיפה אחר. על לא דבר.
>> למתכון: עוף צלוי עם בטטה ואריסה
צ'יפס בטטה
אם אתם שואלים אותנו, יש סיכוי טוב שצ'יפס הבטטה בדרכו להעיף את הצ'יפס הרגיל מכס המלוכה. כן, עד כדי כך הרגשות שלנו כלפיו חזקים. אז במתכון הזה משדרגים אותו בתיבול פרמזן, שום ורוזמרין, ואם רוצים אותו לא חלבי - אפשר גם להשמיט את הפרמזן ולא קרה כלום.
>> למתכון: צ'יפס בטטה עם תימין ופרמזן
בטטה ממולאת
ואחרי כמה קלאסיקות, הנה מנה קצת יותר מיוחדת שמשאירה הרבה רושם - בטטה שאופים שלמה, וממלאים בסלט סלמון עסיס עם סלרי פריך והרבה טובים. טעימה כמו שהיא יפה.
>> למתכון: בטטה ממולאת סלט סלמון וסלרי
סלט עדשים שחורות ובטטה
מחפשים משהו מרענן ליד המנה? מעולה, הנה סלט מרענן בטירוף, בריא ומלא צבע, והוא יגזול מכם רק חצי שעה של עבודה. אתם כבר עם סיר עדשים על האש? עשיתם בשכל.
>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה
פסטה ברוטב בטטה קרמי
זה קורה לנו לפחות פעמיים בשבוע: אנחנו חוזרים מהעבודה סחוטים ועייפים ורק רוצים לתקתק ארוחת ערב זריזה ומשביעה, כזו שכל בני הבית ישמחו לאכול. אז רוב הסיכויים שלא נכין את הפסטה הזאת פעמיים בשבוע, אבל אין לנו בעיה לגלות שערבי יום שני אצלנו מוקדשים לה כבר למעלה מחודשיים.
>> למתכון: פסטה ברוטב בטטה קרמי
לביבות הבטטה של אורנה ואלה
נו, הרי לא באמת חשבתם שנדיר מרשימה כה מכובדת את המתכון המיתולוגי הזה, נכון? כל מילה נוספת תהיה מיותרת.
>> למתכון: לביבות הבטטה של אורנה ואלה
פסטה שמנת ובטטה בסיר אחד
המתכון הזה אהוב עלינו מכמה סיבות: היא מפנקת וטעימה, היא מוכנה בפחות מחצי שעה ומכינים אותה בסיר אחד, שזה אומר מטבח נקי יותר ופחות כלים לשטוף.
>> למתכון: פסטה שמנת, בטטה וגבינת עיזים בסיר אחד
פשטידת בטטה
פשטידת בטטה, אם תשאלו אותנו, היא קלאסיקה מוכחת, והמתכון הבא יעזור לכם להרים פשטידה מעולה שמתאימה בול לכל רגע בשנה.
קרקר בטטה לילדים
בכל פעם שאנחנו מסתכלים על הקרקרים האלה אחרי שהם יוצאים מהתנור, אנחנו נדהמים מחדש. זה חמוד, זה טעים וזו כנראה הדרך המושלמת להפתיע כל ילד רעב.
צ'יפס בטטה
יקום וירים את ידו האדם שלא אוהב צ'יפס דקיק קריספי. אין חיה כזאת. ואם בא לכם להכניס מתיקות קראנצ'ית לחיים, אנחנו ממליצים לכם בחום על צ'יפס הבטטה המושלם הזה - החטיף האולטימטיבי לכל מאורע.
קסדייה בטטה וגבינות
אין על טורטיות, אפשר לעשות איתן כמעט כל דבר. כאן, לדוגמה, הן עוזרות ליצור את אחד הטוסטים המיוחדים שתוכלו להכין לעצמכם. סקפטיים? חבל, עדיף שתנסו את זה.
קציצות ירק אפויות
בטטה היא אחד המרכיבים הכי שמחים במטבח הטבעוני, והקציצות המופלאות האלה, שכל טבעוני יאמץ בשמחה, הן אחלה הוכחה לכך. מה שנחמד כאן הוא שהן נאפות בתנור, ואפשר לשלב בהן כל ירק שתרצו.
פנקייק בטטה
ולסיום סיומת - מנה מתוקה ומפנקת, אבל עדיין מזינה - מיני פנקייקס עם חיזוק של טחינה. אפשר לטגן, ואפשר גם לאפות.