בימים אלה (כלומר היום ומחר) מתקיימת בגני התערוכה בתל אביב תערוכת Fresh AgroMashov לייצור ושיווק תוצרת חקלאית טרייה. בשביל החקלאים מדובר באירוע מרגש בערך כמו הגשם הראשון, בשבילנו המשמעות של זה היא בעיקר הזדמנות פז להציץ בפירות והירקות החדשניים והמגניבים שעומדים לעלות על המדפים, רגע לפני שזה קורה בפועל. אז הצצנו, הרחנו, מיששנו וגם טעמנו, וחזרנו עם היציאות הכי מגניבות שממש בעוד רגע יפקדו את הירקנים.

נקטרינה פיתה (צילום: mako אוכל)
נקטרינה פיתה. צורה וטעם שונים | צילום: mako אוכל



דובדבן אהבה
מוכר גם בשמות שלפח, בוען או דובדבן יהודי. רוב הישראלים מכירים אותו לכל היותר כפריט דקורטיבי בעיצובי שולחן באירועים, ורק מעט בני המזל שמכירים אותו לעומק יודעים שמדובר בפריט עיצובי שאפשר לנשנש בכיף. הדובדבן, שהוא בכלל לא דובדבן אלא פרי טרופי שמזכיר בטעמו מנגו ופיטנגו, מגיע אלינו במקור מהאמזונס, ובארץ מגדל אותו החקלאי משה מדיני. הקליפה החומה הדקיקה, למי שתוהה, היא חלק מהפרי. לא נגענו.

דובדבן אהבה (צילום: mako אוכל)
דובדבן אהבה. תודו שזה נשמע יותר טוב מ"שלפח" | צילום: mako אוכל



תרד המזרח
אצל אותו מדיני מהדובדבנים אפשר למצוא גם את עלי התרד הענקיים הללו, שגודלם כמעט בגודל עלה תאנה. 3 שנים הוא כבר עמל על פיתוח העלים הללו, ורק עכשיו הוא מתקרב לתחילת השיווק. לתרד המזרח טעם הרבה יותר דומיננטי משל תרד רגיל (מרוכז בערך פי 4), יש לו חיי מדף ארוכים יותר, הוא בשרני יותר ומחזיק חודש במקרר. לרשתות השיווק הוא כנראה ייצא בתחילת החורף.

תרד המזרח (צילום: mako אוכל)
תרד המזרח. גדול יותר, עסיסי יותר, טעים יותר | צילום: mako אוכל



חציל כוכב הערבה
לחציל העסיסי הזה יש צורה עגולה וגודלו כגודל אשכולית. הוא נטול זרעים, בשרני, יש בו 30 אחוז פחות מים מבחציל רגיל והכי חשוב – הוא אינו סופג שמן, תכונה מהפכנית בחצילים ללא ספק. כבר היום ניתן למצוא אותו אצל ירקנים מובחרים.

פלפלי הבנרו (צילום: mako אוכל)
פלפלי הבנרו. חם, חריף, אש | צילום: mako אוכל



פלפלי הבנרו
המגדל קובי זיו-אב מעין יהב מגדל פלפלים לאוהבי החריף אש. הפלפלים ממשפחת ההבנרו נחשבים לחריפים ביותר שיש - אנחנו לא העזנו לטעום, ובחרנו לקבל את המילה של זיו-אב בעניין. את ההבנרו אפשר למצוא בכמה מצבי צבירה: טרי (עגלגל וכתום או מוארך ואדום), מיובש בשמש, כאבקה טחונה, כפתיתים או כמחית (אותה שומרים במקפיא ומשתמשים לפי הצורך). את הפלפלים אפשר למצוא אצל ירקנים מובחרים ודרך "יופי של ירקות".

משמש לב אדום (צילום: mako אוכל)
משמש לב אדום. מה מסתתר בפנים? | צילום: mako אוכל



פירות הקיץ של בן-דור
משפחת בן-דור היא מוותיקות ההתיישבות בגליל ומראשונות הנוטעים באזור. בדוכן של בני המשפחה מצאנו נקטרינה פיתה שטוחה עם טעם מיוחד, נקטרינה בטעם מנגו שהיא תוצר של 10 שנות פיתוח, משמש לב אדום שקליפתו החיצונית כמעט שחורה ושזיף אבטיח – ירוק מבחוץ ואדום מבפנים, המכיל יותר נוגדי חמצון מאשר רימון, שנחשב לאחד הפירות בעלי רמות נוגדי החמצון הגבוהות ביותר. את הפירות של בן-דור אפשר למצוא בשוק האיכרים בתל אביב, ואפילו בחלק מרשתות השיווק.

קישוא יונה (צילום: mako אוכל)
קישוא יונה. עמיד בבישול, יפה לעין | צילום: mako אוכל



קישוא יונה
לקישוא הצהוב צורת פרח שטוח. הוא אידיאלי לבישול ולמילוי, הוא לא מתפרק בבישול ואפשר למצוא אותו בשוקי האיכרים ובחנויות אורגניות (בדוכן של Origene Seeds).

אבטיח צהוב (צילום: mako אוכל)
ויש גם כזה - אבטיח צהוב. ניתן להשיג בשווקי האיכרים | צילום: mako אוכל



אבטיח מקסימה
אבטיח ענק (9-10 ק"ג) ונטול גרעינים, בעל רמות ליקופן גבוהות, והכי חשוב – בעל מרקם פריך ולא קמחי. גם אותו אפשר כבר למצוא אצל ירקנים מובחרים ובחנויות אורגניות ברחבי הארץ.

עוד בתערוכה: להתפעל ולראות (אבל לא לטעום) פירות אקזוטיים כמו תות עץ סיני, קניסטל, ג'בוטיקבה ועוד מבית העמותה לפירות אקזוטיים, לטעום גבינות ממחלבת גדות הירדן, לנשנש עגבניות שרי ליקופן יובל, לטעום אגסי ראש פינה, להתפעל מדלועי נוי מופרכים ועוד. 

תערוכת פרש אגרו משוב מתקיימת היום ומחר (11-12.6) בגני התערוכה בתל אביב

>> בראוניז שוקולד תפוז
>> ארוחה ב-20 דקות: נודלס עם ירקות