מרק עדשים כתומות ועגבניות
המרק האהוב עליי. עשיר בטעמים ובריחות, סמיך, מנחם ומפנק. המנה העיקרית המועדפת עליי בימי החורף הקרים.
8 מנות, קלוריות למנה: 200
החומרים:
2 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
2 עגבניות, מגוררות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
10כוסות מים
2 כוסות עדשים כתומות, מבוררות
2 כפות אבקת מרק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית חוויאג’ למרק
¼ כפית כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את העגבניות והגזר ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את המים והעדשים ומביאים לרתיחה.
2 . מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים. טועמים ומשפרים תיבול. מכסים ומבשלים 45 או עד שהעדשים מתפוררות לגמרי. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מים.
פשטידת קישואים אוורירית
פשטידה קלה, פשוטה, דלת קלוריות ועשירת טעם.
8-10 מנות, קלוריות למנה: 200-250
החומרים
3 כפות שמן זית
3 בצלים גדולים, קצוצים דק
6 קישואים גדולים מסוג זוקיני בקליפתם, מגוררים גס3
שיני שום, כתושות
500 גרם גבינת קוטג’ 5%
300 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת
4ביצים
מלח ופלפל
½ כוס קמח מלא
לציפוי:
3 קישואים, פרוסים באלכסון
1 כף שמן זית
3 כפות שומשום
3 כפות גבינה צהובה 9%, מגוררת (לא הכרחי)
תבנית בקוטר 26 ס”מ (או בגודל 20x30 ס”מ)
אופן ההכנה
1. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל על אש בינונית כרבע שעה עד להזהבה. מעבירים לקערה. סוחטים היטב את הקישואים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
2. להכנת הציפוי: מחממים תנור למצב גריל. מורחים את פרוסות הקישואים בשמן הזית וקולים בגריל עד להזהבה. מניחים את הפרוסות על הפשטידה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים על הפשטידה את השומשום ואפשר גם גבינה צהובה ואופים 40 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים מספר דקות ומגישים.
תבשיל הודו בציפוי תפוחי־אדמה
קלסיקה מהמטבח האנגלי. מאפה שהוא ארוחה בתבנית אחת - טעימה מאוד, משביעה ולא יקרה.
6 מנות, קלוריות למנה: 250
החומרים
1 כף שמן זית
700 גרם חזה הודו, חתוך לקוביות
3 גזרים, פרוסים דק1 בצל, קצוץ
3 גבעולי סלרי, פרוסים לטבעות
1 לפת, קלופה ופרוסה דק
2 כפות קמח
4 עגבניות, קצוצות
2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
מלח ופלפל
5-6 תפוחי־אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומזהיבים את קוביות ההודו כ-5 דקות. מעבירים לצלחת.
2. מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והלפת ומזהיבים כ-5 דקות.
3. מחזירים לסיר את ההודו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושים ומוסיפים את העגבניות והמרק. מבשלים 4 דקות, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתבנית חסינת חום.
4 . מסדרים על התבשיל את פרוסות תפוחי־האדמה בשורות חופפות כרעפים. מפזרים מעט מרגרינה על תפוחי־האדמה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד כסף ואופים כשעתיים עד שעתיים וחצי, עד שתפוחי–האדמה מתרככים; ב-45 הדקות האחרונות מוציאים את רדיד האלומיניום ומניחים לתפוחי־האדמה להשחים.
עוף פפריקאש בנוסח הונגרי
טעם פיקנטי ומיוחד לעוף השגרתי.
4 מנות, קלוריות למנה: 150
החומרים
4 מנות עוף, ללא העור
1 כף שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 כפות פפריקה
1 כפית קימל (לא הכרחי)
100 גרם פטריות שמפיניון קטנות
8 עגבניות, קלופות וקצוצות; או 400 גרם קוביות עגבניות משומרות
½1 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
מלח ופלפל
פטרוזיליה, קצוצה (להגשה)
אופן ההכנה
1 . מדליקים את גריל התנור. מניחים בתבנית את נתחי העוף ומציבים אותה קרוב ככל האפשר לגריל. מזהיבים את העוף כ-5 דקות מכל צד. מוציאים.
2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומזהיבים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הפפריקה ואפשר גם קימל, מערבבים ומטגנים 5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את העגבניות ואת המרק ומביאים לרתיחה.
3 . מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. להגשה, מניחים בצלחות את העוף עם הירקות והרוטב, ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.