התמר תורבת כבר לפני 4,000 שנה ומוצאו ממש פה, במזרח התיכון.
לפי פרשנויות מסוימות, פרי עץ הדעת בגן העדן לא היה תפוח אלא תמר.
במצרים העתיקה השתמשו בתמרים להפקת יין.
בניגוד לפירות אחרים, אין כמעט אנשים שאלרגים לתמרים.
כשהם מאוחסנים כהלכה, תמרים יכולים להחזיק מעמד במצב מעולה כמה שנים טובות. לכן הם מושלמים למסעות ובכלל לשימוש ארוך טווח.
הזרעים של עץ התמר יכולים להישאר רדומים למשך עשרות שנים, עד שיש להם את התנאים המתאימים לנביטה.
תמרים מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, בעיקר בלתי מסיסים, השומרים על מערכת עיכול בריאה ומתפקדת. בנוסף, הם מכילים נוגדי חמצון חזקים היכולים לסייע במניעת מחלות.
התמרים עשירים במינרלים כגון אשלגן ומגנזיום התורמים למניעת יתר לחץ דם ולחוזק העצם.
גובהו המרבי של עץ תמר במטע מסחרי הוא כ-20 מטר – כאורכו של לווייתן מצוי.
בכל העולם מייצרים 7 מיליון טון תמרים בשנה.
דקל התמר משמש את האנושות בכל חלקיו: הפרי משמש לאכילה וליצירת סילאן, הסנסנים שעליהם תלויים הפירות משמשים לקליעת סלים, הענפים ליצירת סככות והגזע לבניית מבנים.
פתח הכל סגור הכל