בראוניז פאדג'יים קלאסיים
המרכיבים:
180 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
35 גרם קקאו (רבע כוס)
3 ביצים גדולות (L)
200 גרם סוכר לבן (כוס אחת)
כפית קפה מגורען איכותי מומס בשתי כפות מים רותחים (או 30 מ"ל אספרסו)
140 גרם קמח לבן (כוס אחת)
חצי כפית מלח דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית 20*27 ס"מ בנייר אפייה.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הקקאו וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה.
3. מוסיפים את הסוכר והקפה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת מבריקה.
4. מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית בעזרת לקקן ואופים כ-18-20 דקות (ראו הערות בסוף הכתבה). הבראוניז ייראו רכים מעט מבפנים, אך ייווצר מעליהם קרום אטום והשוליים יהיו יציבים. מעבירים את התבנית מיד למקפיא.
5. לאחר שהבראוניז הצטננו לחלוטין, חותכים בעזרת סכין חדה לריבועים בגודל הרצוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.
* אם רוצים להוסיף לבראוניז תוספות: משטחים חצי מהתערובת בתבנית, מפזרים את התוספות הרצויות ומכסים בחצי השני של התערובת. ממשיכים לאפות לפי ההוראות במתכון.
>> עוד המון זוועות מתוקות ונהדרות בפייסבוק שלנו
בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס
המרכיבים:
לעוגיות (על פי מתכון של chefsteps):
110 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום (כוס פחות כף)
90 גרם סוכר לבן (חצי כוס פחות כף)
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית וחצי מלח דק
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
210 גרם קמח לבן, רצוי קמח לעוגות (כוס וחצי)
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר (או 150 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות בינוניות)
לשכבת הבראוניז:
180 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
35 גרם קקאו (רבע כוס)
3 ביצים גדולות (L)
200 גרם סוכר לבן (כוס)
כפית קפה מגורען איכותי, מומס בשתי כפות מים רותחים
140 גרם קמח לבן (כוס)
חצי כפית מלח דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 20*27 ס"מ בנייר אפייה.
2. מתחילים בהכנת בצק העוגיות: מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, שני סוגי הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח במשך שתי דקות. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים שתי דקות נוספות, עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים לתערובת את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים במהירות בינונית כדקה, עד שהתערובת אחידה. מנפים לתערובת את הקמח ומוסיפים יחד עם השוקולד צ'יפס. מערבלים במהירות נמוכה כדקה, רק עד שהתערובת אחידה. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומקררים כרבע שעה.
4. מרפדים את תחתית התבנית בבערך מחצית מכמות הבצק בעזרת הידיים. אופים 12 דקות עד ששכבת העוגיות משחימה. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים עד להכנת תערובת הבראוניז.
5. מכינים את הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הקקאו וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה.
6. מוסיפים את הסוכר והקפה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת מבריקה. משטחים את תערובת הבראוניז על שכבת העוגיות האפויה.
7. יוצרים מבצק העוגיות שנותר כדורים קטנים, ומפזרים אותם על תערובת הבראוניז. אופים 20-25 דקות, עד שנוצר על הבראוניז קרום אטום וכדורי העוגיות מזהיבים מעט. מעבירים מיד את התבנית למקפיא.
8. כשהבראוניז קרים לחלוטין חותכים אותם לריבועים בעזרת סכין חדה. שומרים בקופסה אטומה במקפיא או במקרר.
עוד באוכל טוב:
בראוניז ממולאים טראפלס שוקולד וקרמל מלוח
המרכיבים:
לטראפלס:
225 גרם שוקולד מריר
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
כף מים
כפית מיץ לימון
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (חבילה אחת)
30 גרם חמאה (שתי כפות)
חצי כפית מלח דק
לבראוניז:
180 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
35 גרם קקאו (רבע כוס)
3 ביצים גדולות (L)
200 גרם סוכר לבן (כוס)
כפית קפה מגורען איכותי, מומס בשתי כפות מים רותחים
140 גרם קמח לבן (כוס)
חצי כפית מלח דק
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הטראפלס: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה.
2. מחממים בסיר בינוני בעל תחתית עבה על אש בינונית את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מבשלים עד לקבלת קרמל. מוסיפים שליש מכמות השמנת המתוקה ומערבבים עד שהיא נטמעת כולה בתערובת (בשלב זה התערובת תבעבע בפראות, יש לעבוד בזהירות). מוסיפים יתרת השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה והמלח וטורפים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בתערובת.
3. שופכים את התערובת החמה על השוקולד, מכסים וממתינים 5 דקות. טורפים את התערובת במטרפה בתנועות מעגליות קטנות עד שמתקבלת תערובת מבריקה ואחידה. מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד שהתערובת מתקשה לחלוטין (רצוי למשך לילה). יוצרים כדורים בינוניים ושומרים בשכבה אחידה במקפיא עד השימוש.
4. מכינים את הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הקקאו וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה.
5. מוסיפים את הסוכר והקפה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת מבריקה.
6. מעבירים כשליש מתערובת הבראוניז לתבנית 20*27 ס"מ מרופדת נייר אפייה. מסדרים את הטראפלס ומכסים בשאר התערובת. אופים 20-25 דקות. הבראוניז ייראו רכים מעט מבפנים, אך ייווצר מעליהם קרום אטום והשוליים יהיו יציבים. מעבירים את התבנית מיד למקפיא.
7. לאחר שהבראוניז הצטננו לחלוטין, חותכים בעזרת סכין חדה לריבועים בגודל הרצוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.
בלונדיז חמאה חומה ושוקולד לבן מקורמל
המרכיבים:
לשוקולד הלבן המקורמל:
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס (שוקולד אמיתי, עם מוצקי חלב, ולא פצפוצי שוקולד)
לבלונדיז (מבוסס על מתכון מהבלוג פצפוצים):
200 גרם חמאה
300 גרם סוכר חום כהה (כוס ורבע)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
4 ביצים גדולות
300 גרם קמח לבן, מנופה (שתי כוסות ועוד שתי כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מקרמלים את השוקולד הלבן: מחממים תנור ל-120 מעלות. מפזרים את השוקולד הלבן על משטח אפייה (רצוי מטפלון) ואופים כ-40-50 דקות, עד שהשוקולד משנה את צבע לצבע ענברי עמוק. מקפידים לערבב את השוקולד בעזרת מרית כל 10 דקות. אם השוקולד גרגירי מוסיפים כפית אחת של שמן קנולה ומערבבים בעזרת המרית לקבלת מסה אחידה.
2. כשהשוקולד מוכן מורחים אותו באופן שווה על נייר אפייה ומקררים עד שהוא מתקשה. שוברים לחתיכות ושומרים בקופסה אטומה במקרר עד השימוש.
3. מכינים את הבלונדיז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 20*27 ס"מ בנייר אפייה.
4. מכינים חמאה חומה: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. ממשיכים לבשל אותה עד שהיא משחימה, עולה ממנה ריח אגוזי מובחן ובתחתית הסיר מצטברת שכבה של מוצקים מקורמלים. נזהרים שהחמאה לא תישרף.
5. מעבירים את החמאה החומה לקערה גדולה ומצננים כ-5 דקות. מוסיפים את שני סוגי הסוכר ותמצית הווניל וטורפים. מוסיפים את הביצים אחת אחד השנייה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לתערובת החמאה והביצים. טורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
7. מעבירים בעזרת מרית חצי מתערובת הבלונדיז לתבנית. מסדרים את שברי השוקולד הלבן המקורמל ומכסים בחצי השני של התערובת. אופים 20-25 דקות או עד שהשוליים יציבים אך הבלונדיז מעט רוטטים במרכזם. מעבירים את התבנית ישירות מן התנור אל המקפיא ומקררים לפחות שלוש שעות. כאשר הבלונדיז קרים לחלוטין חותכים בעזרת סכין חדה לריבועים. שומרים בקופסה אטומה במקפיא או במקרר.
עצות לאופה הביתי של נעמה גאון:
* בראוניז הם חברו הטוב ביותר של הטוסטר אובן: נוח מאוד לאפות בראוניז גם בטוסטר אובן הקטן ביותר. אם הטוסטר שלכם חזק הורידו 20 מעלות מהכתוב במתכון, ולהפך.
* אין סוף לגיוון: המתכון הבסיסי של הבראוניז מתחנן שתגוונו אותו ומקבל באהבה גם שילובים שיכולים להישמע כמוגזמים. השילובים המועדפים עליי כוללים מגוון חטיפים (סניקרס, מארס, קיטקט), תוספות אלכוהוליות (מחליפים את שתי כפות הקפה במתכון בסוג האלכוהול האהוב עליכם), שוקולדים מעניינים, טראפלס וכו'.
* זמן האפייה הוא המלצה בלבד: אנשים שונים מעדיפים בראוניז בדרגות עשייה שונות. יש שאוהבים את הבראוניז פאדג'יים מאוד (אני!) ויש שמעדיפים אותם במרקם עוגתי יותר. הגעה למרקם הנכון של הבראוניז לטעמכם היא עניין של ניסוי וטעייה - כאשר אתם אופים את הבראוניז התחילו לבדוק אותם לאחר רבע שעה, והמשיכו לאפות עד שאתם מרגישים שהגעתם למרקם הנכון לכם. בכל מקרה היזהרו מאפיית יתר - בראוניז יבשים זה לא כיף.
* מלח: מלח מעצים את טעמם של מאפים מתוקים, לכן אני ממליצה לא לוותר על הוספה שלו לתערובת. כאשר אני מוסיפה תוספות שונות לבראוניז אני מוסיפה עוד חצי כפית לפחות של מלח מאלדון (Maldon), מלח ים פריך ודק מאוד שמוסיף מליחות עדינה מאוד.