בזמן ששני חומוס אבו שוקרי רבים מי באמת המקורי, השלישי מנצח - ודווקא בזכות הקבב. "צריך ללטף אותו כמו ילד קטן נחמד, את הקבב", אומר איברהים נאג'י, בעלי קצבייה ומסעדת נאג'י באבו גוש. בעודו מגלגל ומלטף את הבשר גילה נאג'י, בוקר אחד בהיר, שהתברג לרשימת הקבבים הטובים בעולם.
"זה מאוד שימח אותי, אבל אני לא ידעתי שהם באו לפה ואכלו", הוא מספר. "בדיוק אחד הקליינטים בא אליי, אומר לי נאג'י אני יכול להגיד לך מברוק? אמרתי לו מה? אז הוא ענה לי, 'זכית מקום שלישי בעולם'. הופתעתי".
כן, המאכל הזה כבש את אירופה בסערה, שם אפשר למצוא המוני קבבונים בכל פינה, אבל רשת CNN העולמית, לא פחות, דירגה את הקבב העסיסי של נאג'י במקום השלישי - אחרי ביירות וטורקיה. מדליית ארד מכובדת לישראל.
המתכון הסודי של נאג'י
המתכון נשמר בסודיות כבר דורות: "אמרתי להם לקחנו מקום שלישי בקבב ב-CNN", מספר נאג'י ג'וניור, נכדו של איברהים. "זה כבוד לכפר, זה כבוד לכולם, ששמנו את האירנים בסוף, ואת האמת הם צדקו, אני עושה עבודה יפה, מהלב", אומר איברהים בשמחה. "יושב אצלי הנכד גם הוא ילמד את זה לעתיד, איך שלמדתי את זה מאבא, זה דור שעובר".
את המתחרה הלבנוני ציינו השופטים לשבח בזכות קבב העוף בניחוח הקינמון וממרח השום, התורכי זכה לניקוד כבוה בזכות העסיסיות המתפרצת ונאג'י בזכות בשר שנצרב בזיכרון ודו קיום. בפעם הבאה - הוא משוכנע שינצח.
"אני אגיד לך את האמת, אני הייתי צריך להיות מספר אחת. ואם היו הולכים למדינת ישראל במכה אחת יכול להיות שהיו כועסים עליהם במדינות ערב, אז ככה נתנו להם גם את הכבוד שלהם. בלבנון לא הייתי, עוד לא הצלחנו להיות, אולי יהיה פעם שלום, אינשאללה, ונלך נאכל".