החגים באים עלינו לטובה, ואיתם כל הארוחות והמפגשים המשפחתיים. אז מה, לא תביאו מתנה למארחת? ולדודה? ולחמות? ולאמא-אבא-אחות-בנדוד? הרי אי אפשר להגיע בידיים ריקות. אז נכון, אפשר לקנות מתנה קטנה למטבח או לבית, איזה קרם גוף או ספר, אבל למה לא להביא משהו שהכנתם לבד? זה יותר מתחשב, עולה הרבה פחות ובטוח הרבה יותר טעים מקרם גוף. הנה ההצעות שלנו למתנות אכילות לחג:
דבש בטעמים
ראש השנה הוא הזדמנות קלאסית להעניק במתנה דבש. אפשר לקחת דבש בסיסי טוב ולהכניס לתוכו טעמים של עשבי תיבול טריים או יבשים: תימין, רוזמרין, קמומיל, עלי ורדים, פרחי לוונדר יבשים, מקלות קינמון, כוכבי אניס ועוד ועוד. השיטה מהירה ופשוטה: מניחים בסיר כוס דבש עם 2 כפות של עשב התיבול שבחרתם, קצוץ (במקרה של כוכבי אניס או קינמון - השתמשו ב-4 מכל אחד על כוס דבש אחת). מבשלים כ-10-15 דקות ומניחים להתקרר. מסננים (אם צריך), מעבירים לצנצנת יפה ומחלקים לחברים ולמשפחה.
נשנושי דבש ושומשום
את הנשנושים האלו, המבוססים על פריכיות אורז שבורות, אפשר להכין עם הדבש בטעמים מהסעיף הקודם, או עם דבש רגיל ופשוט. חוץ מפריכיות אורז ודבש יש בהם שומשום וטחינה גולמית, שיוצרים ביחד נשנוש בריא ולא מזיק. אפשר להכניס אותם לקופסת פח יפה, לשקית צלופן שקופה עם סרט או סתם לצנצנת ולתת במתנה.
מאפינס דבש
המאפינס האלו ממולאים בלפתן תפוחים וקינמון, אבל אם אתם מרגישים שהם רטובים מדי לשינוע, אפשר בהחלט לוותר על המילוי ולאפות אותם כ"סתם" מאפינס דבש. ההצעה שלנו: שימו אותם בכלי נחמד למטבח כמו צלחת הגשה, מגש או אפילו מסננת מתכת יפה וצבעונית, ארזו בצלופן שקוף ותנו למשפחה. הרושם כבר בכיס שלכם.
>> למתכון: מאפינס דבש במילוי לפתן תפוחים וקינמון
ממרח שוקולד ביתי
שוקולד למריחה, כזה שמורחים בסנדוויץ', זה בערך הדבר הכי טעים בעולם. את הממרח הזה מכינים בפחות מחצי שעה, אין בו מייצבים וחומרים משמרים אחרים שאפשר למצוא בסוגים הקנויים, והוא עשוי מ-3 מרכיבים שכנראה גם ככה נמצאים אצלכם בבית. שימו את הממרח בתוך צנצנת יפה עם סרט ויש לכם מתנה מקסימה.
אבקת שוקו ביתית
הסתיו והחורף כבר מעבר לפינה, ומה יותר חורפי מכוס שוקו חמה? האבקה הזו מחזיקה לנצח במזווה, ואפשר לתבל אותה בטעמים נוספים כמו וניל, קינמון ועוד. אנחנו לא מכירים אף אחד שיסרב לצנצנת חמודה של אבקת שוקו ביתית.
קארד לימון
קשה להסביר מה זה בדיוק קארד (curd). מוכרים אותו בצנצנת כמו ריבה, יש לו מרקם של קרם, אפשר למרוח אותו על לחמנייה או עוגת ספוג ואפשר גם להעשיר איתו עוגות ומאפים. מבין כל הקארדים, אין ספק שקארד הלימון הוא המוצלח ביותר - הוא חמוץ-מתוק ובצבע צהוב עז, וכפית אחת ממנו מספיקה להתמכרות קשה. המתכון המצורף לקארד לימון הוא של חן שוקרון שלנו.
המרכיבים:
2 ביצים
2 חלמונים (מהחלבונים המיותמים אפשר להכין נשיקות מרנג)
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. טורפים קלות בקערה ביצים וחלמונים. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
2. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה.
3. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
בייגלה עם קרמל ופצפוצים
אם אתם מחפשים להכין משהו לא מסובך, נסו את מקלות הבייגלה הטבולים בקרמל האלו. כשאתם מכינים את הממתק המלוח-מתוק וכל כך אמריקאי הזה, אתם יכולים באמת להתפרע עם הציפויים - שבבי שוקולד קטנטנים, סוכריות קופצות, סוכריות לעוגה, סוכריות חמוצות שבורות, עדשי שוקולד, חטיפי שוקולד קצוצים ומה לא. את הקרמל מכינים בצ'יק מסוכריות קרמל מוכנות ושמנת מתוקה, טובלים בתוכו בייגלה מלוח ומכסים בציפויים שונים. כיף של חטיף שאפשר לחלק בתוך צנצנות גבוהות ומרשימות, או בתוך שקיות צלופן שקופות וארוכות.
>> למתכון: בייגלה עם קרמל ופצפוצים
קליפות אבטיח כבושות
האבטיחים עדיין מציצים אלינו אצל הירקנים ובסופרים, ואם אתם גם ככה הולכים לנשנש אותם עד הרגע האחרון, למה שלא תנצלו אותם עד הסוף? מהקליפות אפשר להכין חמוצים מעלפים ומפתיעים, שלוקחים בהליכה כל מלפפון חמוץ. אמנם לוקח לחמוצים עשרה ימים להיות מוכנים, אבל אפשר לבקש ממקבלי המתנה לחכות כמה ימים לפני שהם פותחים את הצנצנת. המתכון הזה הוא של שירלי אהרון.
מרכיבים:
קליפות אבטיח בשרניות מאבטיח בינוני אחד
2-3 גבעולי סלרי עם עלים
לפחות 5 שיני שום (אפשר ורצוי יותר)
פלפל ירוק חריף אחד (מי שממש לא אוהב חריף שיוותר)
מים רתוחים מצוננים
מלח
אופן ההכנה:
1. כשמגישים אבטיח משתדלים להשאיר שכבה דקיקה (2-3 מילימטר) מבשר הירק האדום צמוד לקליפה. חותכים את הקליפות לרצועות בעובי 2 ס"מ וקולפים בעזרת קולפן את הקליפה שבצבע ירוק כהה, כך שנשארות לנו רצועות קליפה בצבע ירוק-לבן בהירות שמעוטרות במעט צבע אדום. חותכים כל קליפה למלבנים באורך 4-5 ס"מ. מסדרים את הקליפות בשכבות בצנצנת ובין הקליפות טומנים לסירוגין סלרי, שיני שום קלופות וחצויות לשניים ואת הפלפל הירוק החריף.
2. מוהלים כל כוס מים בכפית מלח. מוסיפים לצנצנת עד שהיא מתמלאת והמים מכסים לגמרי את הקליפות. מוסיפים למעלה סלרי וסוגרים היטב.
3. מניחים על אדן החלון, במקום מואר ושטוף שמש, ל-10 ימים.
ג'ינג'ר מסוכר
חטיף חריף-מתוק בהחלט לא לילדים, שיפתח לכם את הגרון בעיתות מחלה אך גם כיף לנשנש אותו סתם ככה. מניחים בסיר חצי קילו ג'ינג'ר מקולף וקצוץ לקוביות בגודל המתאים לכם. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה למשך 45 דקות, עד שהג'ינג'ר רך. שומרים בצד 1/4 כוס ממי הבישול ואת היתר מסננים. מחזירים את הג'ינג'ר לסיר יחד עם 1/4 כוס ממי הבישול ו-1/2 1 כוסות סוכר. מבשלים כ-15-20 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל המים נספגים ומתאדים. את הסוכר שנשאר בתחתית הסיר אפשר לערבב עם פיסות הג'ינג'ר. מקררים מעבירים לצנצנת אטומה ונותנים במתנה (וחלק שומרים לעצמכם).
שתפו את הרעיונות למתנות אכילות