המזווה (צילום: בועז לביא, ifeel)
המזווה. נציגת שוק לווינסקי | צילום: בועז לביא, ifeel

המזווה
נציגות שוק לוינסקי בשוק נמל יפו החדש היא ספק חנות ספק דוכן שמצליח לדחוס עשרות מוצרים בשטח קטן ובצורה נאה ומסודרת. התמהיל הצבעוני מציע כ-50 סוגי תבלינים, מפפריקה ופלפל סטנדרטיים דרך שישה סוגי מלחים, עשבי תיבול, פירות יבשים ללא חומרים משמרים וחליטות, עד דבש טבעי טרי ממשק סולומון ברשפון.
התבלינים מאוחסנים בצנצנות זכוכית ובארגזים מעוצבים, וצינורות שקופים שתלויים מהתקרה משמשים לאחסון תערובות לציפוי שניצלים ומגוון סוגי גרנולה תוצרת בית. מלבד החוויה האסתטית, יש כמה מוצרים שכדאי להגיע במיוחד בשבילם, כגון היביסקוס מיובש, גרנולה עם חלווה והכי-הכי – עגבניות שרי מיובשות נהדרות.

איפה: שוק נמל יפו, טל' 03-5229794

תבליני פרג
רשת עם חנויות בבת-ים, פתח תקווה, שוק מחנה יהודה, שוק הכרמל ושוק לוינסקי. בראש הפירמידה עומד כבר 40 שנה חיים פרג, וכל המשפחה מצטרפת לעזור (האחות דינה נחשבת גורו של תבלינים ובישול ויוצרת תערובות מקוריות). בחנויות הרשת אפשר להשיג את כל סוגי התבלינים לצד רוזטה טריפוליטאית, סלטים תוצרת בית, סומסומייה – פצצת אנרגיה מאגוזים, שקדים, דבש ושומשום ואפילו מוצרים נגד עין הרע. תערובות אורז מתובל הן מוצר הדגל של החברה, ובכל חנות מתבשל סיר טעימות שמפיץ ריח מעורר תיאבון. לאתר

אין תמונה
חוות דרך התבלינים. יש דבר כזה אבקת מרק טבעית



חוות דרך התבלינים
חווה משפחתית ותיקה בבית לחם הגלילית המגדלת ומייצרת תערובות תבלינים וצמחי מרפא. אבי ציטרשפילר, המייסד, הבעלים ותבלינאי והרבליסט ותיק, מיישם שיטות גידול מסורתיות העוברות מדור לדור כבר יותר מ-50 שנה. בו בזמן הוא משקיע בפיתוח מוצרים חדשים וביצירת קשר עם הלקוחות שמתבטא בסדנאות ובאירועים מיוחדים.

מלבד מגוון עצום של תבלינים מציעה החנות חליטות פירות, תערובות תיבול מיוחדות (אבקת מרק טבעית, תערובת תבלינים לדיאטה ועוד), מוצרי קוסמטיקה טבעית ומחלקת כלי בישול קטנה. אתר החברה מציע מחסן רעיונות ובו מידע רב על אודות ייבוש, אחסון ושימוש בתבלינים, הנחיות להרכבת מגירת תבלינים ביתית וכללי אצבע רוחניים.

איפה: בית לחם הגלילית, טל' 04-9533405

אלבאבור
גרסת התבלינים למערת האוצרות של אלדין נמצאת בסמטה צדדית בשוק העיר העתיקה של נצרת. המקום בנוי על יסודות טחנה טמפלרית מסוף המאה ה-19 אשר סיפקה שירותי טחינה ואחסון לאיכרי האזור, ועדות לכך ניכרת עד היום בדלתות ענקיות המתאימות למעבר גמלים נושאי שקי תבואה.

כשעזבו הטמפלרים את הארץ רכשה משפחה מקומית את הטחנה, והיא ממשיכה להפעיל אותה עד היום. חדרים עם תקרה גבוהה מקומרת ששימשו בעבר לאחסון תבואה הוסבו לתצוגה של אין-סוף סוגי תבלינים מוכרים ומוכרים פחות, קטניות, טחינה, קפה, ממתקים ומה לא. מתוך שלל המוצרים כדאי לנסות במיוחד סוכריות שומר קטנטנות מצופות סוכר צבעוני ומקלות ליקריץ – התחליף הטבעי למברשת שיניים.

איפה: רחוב הבנקים - בכניסה לשוק מכיוון המעיין, נצרת, טל' 04-6455596

במשקל
חנות ראשונה במה שעתיד להפוך לרשת מכירת מוצרי מזון בתפזורת ללא מיתוג, קונספט שמאפשר הוזלת עלויות בשיעור 20¬-25 אחוזים לעומת מוצרים מקבילים ארוזים. החנות נפתחה לפני כמה חודשים במתכונת של שילוב בין מרכול לשוק המציע מלבד תבלינים גם קטניות, דגנים, חליטות צמחים, פירות יבשים, ממתקים, גרנולה ואפילו גבינות מיובאות. המוצרים מוצגים בצורה אסתטית במכלי פלסטיק שקופים לשירות עצמי, שחוסכים נגיעות ידיים מיותרות, אבק ופיח, והקונים מוזמנים להתרשם, לאסוף לקופסאות את הכמות הרצויה ולתייג במדבקות.
סירי תבשילים לטעימות עולים מדי פעם על הדלפק, והבעלים מנדבים המלצות ומעודדים טעימה והתנסות אישית. כדאי לשים לב במיוחד לפסטה מיובאת במשקל להכנה מהירה בתוך שלוש דקות, ולחליטות תה עם שמות המרמזים על ערך מוסף – "לרדת בגדול", "גבר-גבר" ועוד.

איפה: ביאליק 36 רמת גן, טל' 03-5444969

לגעת באוכל (צילום: שי בן אפרים, ifeel)
לגעת באוכל. 4 סניפים ברחבי הארץ | צילום: שי בן אפרים, ifeel



לגעת באוכל
רשת מרכזים קולינריים עם ארבעה סניפים: ראשון לציון, רעננה, פתח תקווה והתוספת האחרונה – הגרנד קניון בחיפה. החנויות מעוצבות כמתחמים נושאיים, והתבלינים מוצגים בערמות צבעוניות במתכונת שוק. המגוון רחב וכולל תבלינים ותערובות תיבול ייעודיות ואזוריות (טוסקנית, פילדלפית, תימנית), צמחי מרפא, יותר מ-50 סוגי חליטות צמחים ותה, פירות יבשים ועוד. צבעוני, אסתטי ועושה חשק להצטייד ולרוץ למטבח לבשל. לאתר

תבלינים בטעם טוב
חנות ותיקה שמתמחה בתבלינים, בקטניות, בפיצוחים ובפירות יבשים. המוצרים מסודרים בצפיפות בצנצנות, באריזות ובשקים במדפים ועל הרצפה ואף גולשים לרחבת הכניסה. על אף כל זאת, אורי הבעלים מוצא בשניות כל דבר ומחלק עצות רלוונטיות.

מלבד היותה של החנות מוסד בקריית גת, היא מתמחה במטבח ההודי ומציעה ממתקים, מאכלים, תבלינים, רטבים ותערובות ייחודיים. המחירים זולים יחסית לחנויות במרכז הארץ, ואם נמצאים בסביבה כדאי בהחלט לעצור לקנייה מרוכזת.

איפה: כיכר פז 26 מרכז מסחרי (מול בנק המזרחי) קריית גת, טל' 08-6816015

מעוז הגרעין והתבלין
חנות תבלינים "שכונתית" מבחינת האווירה והיחס החם המוענק לכל הלקוחות, הוותיקים והחדשים כאחד. התבלינים נטחנים במקום תוך הקפדה על איכות והפיצוחים נקלים במקום עם קמח תפוחי אדמה ולכן מתאימים גם לנמנעים מגלוטן. תערובות התבלינים מתייחסות לכל פינה בגלובוס: חוואייג' תימני למרק ולקפה, גאראם מסאלה הודי, ראס אל חנות מרוקאי, תערובות לקובה ולחמין עיראקי ולשווארמה טורקית.

מחלקה נפרדת מיועדת למטבחי המזרח הרחוק ומקסיקו, ומציעה אצות ואורז לסושי, פטריות מיובשות, טורטיות, טבסקו ושאר מצרכים אופייניים. מחלקה ייחודית נוספת מיועדת לאפייה וקונדיטוריה וכוללת שוקולד מחברות מובילות, בצק סוכר, מרציפן, תמציות וניל ומקלות וניל לצד כלי בישול. החנות גדולה ומרווחת וקלה להתמצאות.

איפה: היצירה 7 מבשרת ציון, טל' 02-5335067

קפה אטלס (צילום: בועז לביא, ifeel)
קפה אטלס. גולדה מאיר ז"ל הייתה בין הלקוחות | צילום: בועז לביא, ifeel



קפה אטלס
לכאורה עוד חנות תבלינים בשוק לוינסקי, אך למעשה זהו בית ספר לרפואה עממית. ג'ולייט רפאלי ובעלה רכשו את העסק ממשפחה שפתחה אותו בשנת 1915, וכבר 40 שנה הם מפעילים אותו במסירות.

יש בחנות תבלינים ייחודיים כגון שורש כורכום טרי, חרדל הודי שחור ומקלות קינמון ארוכים במיוחד. חמישה סוגי קפה נטחנים לפי טעם אישי, ואפילו גולדה מאיר ז"ל הייתה מצטיידת כאן בתערובת המועדפת עליה. תחום ההתמחות הייחודי של החנות הוא חליטות מרפא, וכשמישהו בשוק מרגיש לא טוב הוא מגיע לג'ולייט עם תוצאות הבדיקות מקופת חולים כדי שתתאים לו חליטה. שריד נוסטלגי מתל אביב הישנה שעדיין חי ובועט ומצדיק ביקור.

איפה: לוינסקי 49 תל אביב, טל' 03-6824614

הקולה (צילום: דניאל שמיל, ifeel)
הקולה. צבעוניות ושפע | צילום: דניאל שמיל, ifeel



הקולה
דוכן קטן שמביא לשוק הנמל המעוצב בתל אביב את הצבעוניות והשפע של השוק. למרות השטח המצומצם מגוון התבלינים גדול; מסוגים שונים של פפריקה דרך גאראם מסאלה עד הל וחאווייג', לצד תערובות תיבול לאורז, פיצוחים, ממתקים והמון דברים טובים, כגון משמשים וצימוקים שחורים מיובשים מאוזבקיסטן, חלווה של אל ארז וגרנולה רפאל. בסופי שבוע הדוחק רב, אך המוכרים האדיבים מוכנים תמיד לעזור, לייעץ ולתת לטעום. מומלץ לגשת אליהם עם סל מוצרים שאספתם בשוק ולקבל הכוונה והשלמות למנה מנצחת.

איפה: האנגר 12 נמל תל אביב

 הכתבה התפרסמה באתר ifeel ובגליון יוני של מגזין דרך האוכל. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן

>> יש לכם חנויות תבלינים מומלצות? היכנסו ללינק וספרו לנו עליהן
>> כמו באיטליה: פפרדלה ראגו