נתחיל בפרט מידע מאוד לא חשוב: במטבחון של משרדי mako יש צנצנת עוגיות מלוחות. בימים שבהם יש בייגלה בצנצנת, היא נשארת מלאה עד שעה יחסית מאוחרת (גם כן מאוחרת. צהריים ככה), ואילו בימים שבהם היא זוכה להתמלא בעוגיות עבאדי היא מתחסלת באופן מיידי. אחרי היום, אולי נשנה את הגישה שלנו קצת.
שלי דובילנסקי היא מעצבת, וגם מנהלת מוצרים בחברת Wix. ויכוח עם חבר לעבודה על כמות השמן שיש בעוגיות עבאדי הוביל אותה לניסוי: היא הניחה את העוגייה על דף נייר וסימנה עד איפה השמן מתפשט אחרי שלושה ועשרה ימים. התוצאות לפניכם.
הסטטוס של דובילנקי זכה (נכון לרגע זה) למעל 200 לייקים ומעל 40 תגובות, חלקן נדהמות, חלקן משועשעות ואחת שהזכירה לנו את הקטע המצחיק הזה ממשפחת סימפסון.
אל תטעו, עבאדי היא כמובן לא העוגייה היחידה עם אחוזי השומן מרקיעי השחקים. נטפלנו אליה רק בגלל שהיא הכוכבת של הסטטוס הזה. סביר להניח שניסוי דומה עם עוד משהו כמו זיליון סוגים של עוגיות שנמכרות בסופר - היה מעלה את אותן תוצאות. אז מה אנחנו אומרים לכם בעצם? חטיפים זה רע, דעו לכם שבכל דבר טעים יש יותר סוכר, מלח ו/או שמן ממה שאתם חושבים, וזהו בעצם. אפשר לחזור להדחיק (ולנשנש).
לעוד קריאה: רשימת הכללים של ליה שומרון פינדר לקניית מזון בריא יותר.