טחינה היא מרכיב משובח ובריא, שמשום מה נוטה להידחק לשוליים של הארוחה ולמצוא את עצמו במנות הראשונות או בתוספות. המנה הפשוטה והזריזה הזו מוכיחה שטחינה יכולה להיות שדרוג טוב גם למנה עיקרית. כאן היא מצוותת לעדשים – זיווג שמקורו בגן עדן.

עדשים עם טחינה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
עדשים עם טחינה. כמה טעים, ככה פשוט | צילום: עמרי אנדרס צורף

עדשים בטחינה

מחיר: 15 שקלים
זמן ההכנה: 20 דקות

המצרכים:
1 כוס עדשים שחורות (אפשר גם כתומות)
4 כוסות מים
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. שוטפים את העדשים במים פושרים.
2. מכניסים לסיר גדול את המים והעדשים ומביאים לרתיחה עם מעט מלח.
3. מבשלים עוד 15 דקות, או עד שהעדשים רכות (אבל לא מאוד. אל דנטה).
4. בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הפלפל והלימון – אין צורך להוסיף מים.
5. מורידים את העדשים מהאש, מסננים חלקית (כדי שחלק מהמים "יפתחו" את הטחינה) ומעבירים לקערה. מערבבים ומתקנים תיבול.
6. מגישים חם עם סלט ירקות טרי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עדשים בטחינה

>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות