1 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
2 מסדרים את הבצלים והדלורית על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתבלים בשמן זית ומלח וצולים עד הזהבה (כ-40 דקות).
3 בינתיים מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה את המים עם המלח בסיר בינוני. מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ומעבירים לקערת הגשה שטוחה יחסית.
4 מסדרים את הירקות הצלויים על הקינואה.
5 מזליפים טחינה גולמית וסילאן ומפזרים את הירק הקצוץ.
6 מוסיפים מעט מלח ים אטלנטי ומגישים.
לבלוג של ענת אלישע
ולאינסטגרם שלה
** המתכון מספיק לשני סועדים כמנה עיקרית ול-4 כתוספת.
** בארוחה חלבית אפשר להגיש עם גבינה בולגרית או פטה.