המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ובעזרת כף עץ מערבבים רק עד לאיחוד של החומרים (שימו לב: מדובר בערבוב של דקה לכל היותר, הבצק נשאר "מלוכלך" ולא הופך לבצק כמו בצק שמרים). 2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר (בקיץ תכניסו את הקערה למקרר). אפשר גם להתפיח את הבצק למשך לילה או אפילו 48 שעות במקרר. 3 מברישים בשמן זית בנדיבות תבנית מלבנית 25X40 ס"מ ומעבירים את הבצק לתוכה. בשלב הזה לא מעצבים את הבצק, רק מניחים לו בתוך התבנית. מותחים ניילון נצמד מעל ומתפיחים אותו שוב למשך שעה. 4 אחרי שעה מזלפים מעל הבצק שמן זית ויוצרים גומות בעזרת האצבעות. תוך כדי מותחים את הבצק בתוך התבנית עד שהוא מכסה את כל התחתית. כל כך פלאפית מבפנים | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako5 מכסים ומניחים להתפחה של 40 דקות. 6 מחממים תנור ל-225 מעלות. 7 כשהבצק בתבנית תפח מזלפים שוב מעט שמן זית, ובעזרת האצבעות מחדירים פנימה את השמן. מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין. 8 אופים 25-30 דקות עד שהפוקצ'ה שחומה למראה. מוציאים מהתנור, מברישים בעוד קצת שמן זית אם רוצים ומגישים חם. ואלה הבגטים ללא לישה של קרן אגם בהצלחה! |