סלט תפוחי אדמה | צילום:
קשת, מאסטר שף VIP
1 הניוקי: מחממים תנור ל-240 מעלות. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומכניסים לתנור. אופים עד לריכוך. מגרדים פרמזן לקערה, מוסיפים אגוז מוסקט ומועכים את תפוחי האדמה לקערה במועך, מוסיפים מעט קמח ומערבבים עם מזלג עד שמתחיל להיווצר בצק. מוסיפים חלמון ביצה ולשים.
2 מגלגלים את הבצק לצורה של נקניק וחותכים ממנו ניוקי קטנים. בסיר עם מים רותחים עם קצת שמן ומלח מכניסים את הניוקי. אחרי שהניוקי צפים למעלה מחכים עוד חצי דקה ומוציאים.
3 הרוטב: מנקים את הארטישוקים ומחלצים מהם את הלבבות. בסיר עם שמן זית מבשלים את הלבבות על אש נמוכה.
4 בסיר עם חמאה ומים מבשלים את הארטישוק הירושלמי עם הגזר.
5 מוסיפים את הניוקי לסיר עם החמאה, מקפיצים קלות, מוסיפים את הארטישוקים עם מעט מהשמן ומנוזלי הבישול, מוסיפים את עלי התרד עד לריכוך עם קצת צ'ילי אדום.
6 הסלט: מבשלים תפוחי אדמה קטנים במים ומלח עד לריכוך. מוציאים, בוצעים אותם ומוסיפים שמן זית וחומץ.
7 הרוטב: טוחנים יחד צלפים ושמן זית, מערבבים עם נבטי חמניות, פלפל שחור וזרעי כוסברה כתושים ומוסיפים לתפוחי האדמה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.