1 הניוקי: בעזרת מזלג, מערבבים את תפוחי האדמה המרוסקים עם חצי מכמות הקמח לקבלת פירורים ואז מעבדים מעט עם היד. מוסיפים את שאר הקמח וממשיכים לעבד. מחלקים לשלושה כדורים, שניים במשקל 300 גרם ואחד במשקל 250 גרם (לריקוטה).
2 מעבדים מעט ביד כל כדור, מוסיפים את הסלק, הכוסברה והריקוטה, ויוצרים מכל אחד מהם נקניק עבה בקוטר 2.5 ס"מ. חותכים לצורת ניוקי עם סכין וזורקים למים רותחים מומלחים. מוציאים למחבת משומנת בחמאה.
3 ציר הירקות: בסיר מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה.
4 הירקות: מבשלים את השום בחמאה, סילאן ומעט מים. חותכים את הפטריות לריבועים ומטגנים בשמן זית, חמאה וציר ירקות. מבשלים את הכרשה במים, מלח וחמאה. אופים את הדלעת בתנור עם חמאה בנייר אפייה סגור. חותכים את שורש הפטרוזיליה לקוביות/עיגולים ומטגנים בחמאה, שמן זית וציר ירקות, מקולפים וחוצים את בצלצלי השאלוט וצולים בתנור.
5 שיפוד 1: ניוקי לבן לרוחב, שום קונפי, כרשה, ניוקי סגול, פטריה, שורש פטרוזיליה, ניוקי ירוק, שום קונפי ודלעת. לציפוי: שאלוט מפורק, דלעת, בצל ירוק, גבעולי פלפל חריף, חמאה, מלח ופלפל שחור.
6 שיפוד 2: ניוקי לבן, כרשה, שורש פטרוזיליה, פטריה, ניוקי סגול, קונפי שום, ניוקי ירוק ופטריה.
7 עוטפים את השיפודים בנייר אפייה לבן בצורת סוכרייה. מכניסים לתנור ל-5 דקות, הופכים לעוד 5 דקות ואז מוציאים. חשוב להגיש את השיפוד על הצד ההפוך מהקיפול.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.