סלט גזרים בשלושה מרקמים (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
גזר, גזר ועוד קצת גזר | צילום: בני בכר, תוצרת ישראל

סלט גזרים בשלושה מרקמים

המצרכים:
15 גזרים ב-5 צבעים (לבן, כתום, אדום, צהוב וסגול. להשיג בשוקי איכרים)
מעט שמן זית לטיגון
ענף תימין
שן שום שלמה, קלופה

להגשה:
ויניגרט משובח
יוגורט מחלב עזים

אופן ההכנה: 

1. אופים שליש מהגזרים בתנור.

2. מקלפים שליש נוסף מהגזרים, חוצים ומטגנים עם מעט שמן זית, ענף תימין ושן שום, עד שהגזרים מתרככים ומשחימים.

3. מקלפים את שאר הגזרים. לאחר שמסירים את הקליפה ממשיכים לקלוף את הגזרים ל"סרטים" או רצועות דקות.

4. להגשה: מורחים יוגורט על צלחת הגשה, מעליו מניחים את הגזרים החיים, הצלויים והאפויים. זולפים ויניגרט מעל.

פתיתים עם פלפלים צבעוניים  (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פתיתים מתים על גזר, כדאי לכם לנסות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פתיתים עם גזר

המצרכים:
3 גזרים ב-3 צבעים, חתוכים למקלות
שמן זית, לטיגון
1 בצל, קצוץ
3 גזרים כתומים, חתוכים לקוביות קטנות
כוס פתיתים עגולים (קוסקוס)
2 כוסות ציר עוף רותח או מים רותחים
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את מקלות הגזר בסיר עם מעט שמן זית.

2. כשהגזרים מתרככים מוסיפים את הבצל וקוביות הגזר, וממשיכים לאדות כמה דקות נוספות.

3. מוסיפים פתיתים וציר עוף (או מים רותחים), מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.

4. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות.

עוגת גזר  (צילום: nickichen, Shutterstock)
תלולית קרם פרש, ואתם מסודרים | צילום: nickichen, Shutterstock

עוגת גזר

המצרכים:
3 ביצים
250 גרם סוכר
220 גרם קמח תופח
140 מ"ל שמן
מעט מלח
מעט קינמון
220 גרם גזר מגורר
100 גרם צימוקים, רצוי משני סוגים

להגשה:
קרם פרש
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר על מהירות גבוהה במשך 2-3 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים למעט הצימוקים, ובוחשים בכף. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה.

4. אופים את העוגה כ-25 דקות.

5. מצננים, זורים על העוגה אבקת סוכר ופורסים לפרוסות עבות. מגישים עם מעט קרם פרש.