רולדה עם קצפת ותותים
המצרכים:
לבצק:
4 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
חצי כוס קמח
2 כפות קורנפלור
מעט גרידת תפוז
כף שמן
לקצפת:
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם אבקת סוכר
תות שדה טרי
אופן הכנה:
1. מכינים את בצק הרולדה: מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית, צהבהבה ובהירה.
2. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור וגרידת התפוז ומקפלים פנימה בעדינות.
3. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף לבן ויציב.
4. מוסיפים את השמן לתערובת החלמונים ומקפלים לתוכה את קצף החלבונים הלבן.
5. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. מיד לאחר האפייה מגלגלים את הבצק האפוי בעזרת מגבת מטבח נקייה ומניחים לו להתקרר, כשהוא מגולגל ועטוף.
6. מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
7. שוטפים את תותי השדה ופורסים לפרוסות דקות ויפות.
8. מרכיבים את הרולדה: פותחים בעדינות את הבצק המגולגל, מורחים שכבת קצפת, מסדרים מעליה את פרוסות התות. מגלגלים את הבצק, הפעם עם הקצפת והתותים, בעדינות. מגישים בתוספת שארית הקצפת ומקשטים בתותים.
סלט עלים עם תותים טריים
המצרכים:
לסלט:
מגוון עלים לסלט: עלי בייבי, חסה, בזיליקום סגול, רוקט, נענע ועוד, לפי טעמכם
סלסילת תות שדה טרי
חופן אגוזי מלך, קלויים
לרוטב:
מעט מיץ לימון טרי
מעט חומץ שרי
מעט סילאן
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
שן שום, כתושה
אופן ההכנה:
1. שוטפים את העלים, מייבשים מעט ומערבבים. פורסים את התותים ומניחים על העלים.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
3. יוצקים מן הרוטב על העלים ועל התותים הפרוסים, ממש לפני ההגשה. מפזרים את האגוזים.
תות שדה ובננות עם שמנת חמוצה
המצרכים:
סלסילת תות שדה טרי
אשכול בננות
מכל שמנת חמוצה
מעט סוכר
מעט תמצית וניל איכותית
מעט רוטב מייפל
אופן הכנה:
1. מערבבים את השמנת עם סוכר ומעט וניל.
2. פורסים את התותים ואת הבננות. מסדרים בצורה נאה על צלחת הגשה. מניחים על הפירות את תערובת השמנת.
3. יוצקים מעט מרוטב המייפל על הפירות והשמנת ומגישים.